Info Actual

Info Actual > Politică > Relaxarea activității economice și școlare, pas cu pas, în Franța
Politică

Relaxarea activității economice și școlare, pas cu pas, în Franța

Relaxarea activității economice și școlare, pas cu pas, în Franța. În Franţa, autorităţile au decis să menţină ziua de luni pentru relaxarea treptată a restricţiilor impuse în ultimele aproape două luni din cauza epidemiei de coronavirus.

Premierul Édouard Philippe şi miniştri cu responsabilităţi pentru gestionarea acestei situaţii au prezentat în această după-amiază în detaliu cum se va face reluarea activităţii economice şi şcolare.

6 

Relaxarea activității economice și școlare

Reluarea activității în creșe, grădinițe și clasele primare de lunea viitoare, a gimnaziilor din 18 mai și a liceelor în iunie, redeschiderea magazinelor, reluarea activității în condiţii de protecție sanitară și prevenție. Persoanele cu sănătatea fragilă nu vor fi obligate să rămână în izolare, însă li se recomandă prudență. Premierul Édouard Philippe a anunțat că ieșirea din izolare se va face echilibrat.

Édouard Philippe: ”Căutăm în permanență echilibrul între indispensabila reluare a vieții normale, familiale, economice, culturale și sociale și la fel de indispensabila respectare a măsurilor de prevenție, care să împiedice epidemia să se reactiveze și care, deci, să îi protejeze pe francezi.

Începând de astăzi, harta Franței este colorată în verde și roșu, în funcție de circulația virusului și de presiunea pe spitale. Trei regiuni din sfertul nord-estic sunt menținute în zona roșie, precum și Insula Mayotte din Oceanul Indian.

Aici nu vor fi redeschise parcurile, iar elevii de la gimnaziu vor reveni la școală mai târziu. Regiunea pariziană este roșie și are cea mai complicată situație. Potrivit premierului Édouard Philippe, aici, numărul de cazuri noi confirmate scade în fiecare zi, însă mai lent decât se spera. Autoritățile sanitare se tem ca transportul în comun, în general foarte aglomerat, din Paris și din departamentele din jur să nu devină un vector de propagare a virusului.