International Politică

Reluarea negocierilor va avea loc numai după ce Kievul „va înțelege toate condițiile” impuse de Rusia

Reluarea negocierilor va avea loc numai după ce Kievul „va înțelege toate condițiile” impuse de Rusia
evz.ro

Reluarea negocierilor pentru a pune capăt războiului ar trebui să se facă abia după ce Kievul „va înțelege toate condițiile” puse de Rusia și va fi de acord cu ele, susține purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin.

 Declarația lui Dmitri Peskov

Referitor la acest aspect, într-un interviu pentru postul de televiziune Rossiya,  Dmitri Peskov  a spus: „Kievul trebuie să înțeleagă condițiile Federației Ruse, să fie de acord cu ele și să se așeze la masa negocierilor, să refacă documentul care a fost deja convenit în multe privințe”, citează hotnews.ro.

În acest context, Dmitri Peskov a susținut că Occidentul „pariază acum pe continuarea războiului” și, „sub conducerea Washingtonului, nu permite ucrainenilor să gândească, să vorbească despre pace”, comentând că președintele francez Emmanuel Macron și cancelarul german Olaf Scholz au încetat să-l sune pe Vladimir Putin.

Astfel, Peskov a mai spus: „Nu avem însă nicio îndoială că, mai devreme sau mai târziu, bunul simţ va prevala. Şi iarăşi va veni rândul negocierilor”.

Cum s-au derulat negocierile dintre Rusia și Ucraina de la începutul războiului

În data de 28.02.2022 au început negocierile ruso-ucrainene. Mai multe înâlniri au avut loc în Belarus, apoi părțile au continuat să comunice prin video conferință.

O altă rundă de negocieri față în față a avut loc la Istanbul, la sfârșitul lunii martie 2022.

Apoi, în aprilie 2022, președintele rus Vladimir Putin a declarat că Ucraina a dus procesul într-o fundătură. Ulterior, Peskov a declarat că Rusia a predat Ucrainei un proiect de document privind acordurile cu un limbaj clar și așteaptă un răspuns.

În luna mai 2022, consilierul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Mihail Podoliak, a confirmat că  negocierile de pace cu Rusia sunt acum “ în pauză”.

Mihail Podoliak a declarat că:

  • „Procesul de negociere este într-adevăr în pauză. De ce? Există mai multe motive. Rusia nu demonstrează o înțelegere cheie a proceselor de astăzi din lume și a rolului său extrem de negativ. În al doilea rând, Rusia nu înțelege că în niciun fel războiul nu mai decurge conform regulilor, programului sau planurilor Rusiei”.
  • „Rezistența Ucrainei și rezistența profesionistă este în creștere. Prin urmare, niciun obiectiv al Federației Ruse nu va fi atins”.