Info Actual > Politică > Renate Weber a fost demisă din funcția de Avocat al Poporului! Ce a declarat Ludovic Orban
Politică

Renate Weber a fost demisă din funcția de Avocat al Poporului! Ce a declarat Ludovic Orban

Renate Weber a fost demisă din funcția de Avocat al Poporului! Ce a declarat Ludovic Orban

Ludovic Orban a mărtursit care sunt motivele pentru care a fost demisă Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului. Acesta a mărturisit că țin de încălcarea Constituției și a legilor țării.

Renate Weber a fost demisă din funcția de Avocat al Poporului!

Renate Weber a fost demisă din funcția de Avocat al Poporului de către plenul reunit al Parlamentului. Parlamentul a aprobat revocarea cu 247 de voturi „pentru” și 32 de voturi „împotrivă”.

„Plenul Parlamentului a hotărât revocarea din funcţie de Avocat al Poporului a doamnei Renate Weber pentru motive care ţin de încălcarea Constituţiei şi a legilor ţării. Este o decizie care a fost luată în conformitate cu procedurile constituţionale şi legale, care are o fundamentare şi un raport al Comisiilor Juridice în care se precizează clar încălcările Constituţiei care stau la baza revocării”, a declarat Ludovic Orban la scurt timp după anunțul revocării Avocatului Poporului.

„Cu siguranţă, săptămâna viitoare va începe procedura de numire a noului Avocat al Poporului, pe procedură care este prevăzută în Constituţie. Vom derula această procedură astfel încât până la finalul sesiunii parlamentare, în şedinţa comună a celor două Camere să fie numit noul Avocat al Poporului”, a adăugat Ludovic Orban.

Nu este niciun fel de încălcare a statului drept

Ludovic Orban spune că nu este niciun fel de încălcare a statului drept. „Avem toate argumentele cuprinse atât în solicitarea formulată, cât şi în raportul comisiilor juridice. În mod evident, aceste argumente sunt foarte puternice şi reprezintă temeiuri solide pentru revocarea doamnei Renate Weber”, a adăugat liderul PNL.

Va ataca la CCR votul? Cum afectează calendarul?

„Noi vom numi un nou Avocat al Poporului până la sfârşitul sesiunii parlamentare. Acesta este obiectivul pe care l-am stabilit. Dacă atacă cineva la CCR, este vorba despre o hotărâre a Parlamentului, poate să fie atacată hotărârea, numai că hotărârea îşi produce efectul imediat. Aş prefera să nu dau nume de candidaţi. Suntem aproape de o decizie”, a afirmat Ludovic Orban, potrivit România TV.