Culinar Diverse

Rețete uriașe pentru tiramisu, faimosul și deliciosul desert italian

Rețete uriașe pentru tiramisu, faimosul și deliciosul desert italian
guinnessworldrecords.com

Tiramisu este cel mai faimos desert al Italiei, al cărui nume provine de la expresia italiană „tira mi su”, care înseamnă „ ridică-mă”. De-a lungul timpului prăjitura a atins câteva recorduri.

În martie 2019, Galbani a produs cel mai lung tiramisu din lume

Astfel, în data de 16.03.2019, folosind marca sa de mascarpone Santa Lucia, compania a doborât recordul pentru cel mai lung tiramisu  la Milano, Italia. Desertul final a măsurat 273,50 m (897 ft 3 in). Apoi, delicioasa prăjitură a fost împărțită între miile de oameni care au participat la eveniment și care au fost, de asemenea, invitați să doneze pentru a susține un spital local de copii, respectiv Spitalului de Copii Buzzi din Milano.

Cu ajutorul elevilor de la Școala de Bucătărie din Milano, Galbani a reușit să monteze capodopera finală sub conducerea lui Chef Stefano Callegaro, câștigătorul celei de-a patra ediții a MasterChef Italia.

Pentru a face prăjitura enormă, bucătarii au folosit:

  • 500 kg de mascarpone Galbani Santa Lucia
  • 300 litri de cafea
  • 65 kg de zahăr
  • 60 kg galbenuș de ou
  • 70 kg albuș de ou
  • 65 kg de cacao amară

Tot tiramisu a fost pregătit, în prealabil, în 977 de recipiente separate.

Ulterior, porțiile individuale au fost asamblate la City Life Shopping District pentru a crea și măsura desertul record, care, apoi, a fost servit participanților la eveniment, donate cu amabilitate Spitalului de Copii Buzzi din Milano.

Recordul anterior de “Cel mai lung tiramisu din lume” măsura 266,90 m lungime (875,66 ft), și a fost atins în februarie 2018, tot în Italia

Desertul delicios a fost preparat de 30 de maeștri și de o echipă mare de voluntari, care au copt tiramisu în 420 de plăci uriașe, înainte de a-l asambla într-un centru comercial aglomerat din Villesse, Italia.

Rețeta includea toate elementele unui tiramisu tradițional italian, dar la o scară epică:

  • 400 kg brânză mascarpone
  • 400 kg smântână
  • 48.000 de savoiardi (biscuiți italieni)
  • 420 de litri de cafea
  • 200 kg zahăr
  • 3.000 de ouă
  • 47 de litri de vin de marsala

Fiecare bucată de tort a fost formată din patru straturi, astfel încât tiramisu să îndeplinească înălțimea minimă cerută de Guinness World Records (8 cm).

Evenimentul a fost organizat de centrul comercial Tiare Shopping, în colaborare cu Mirko Ricci, Latterie Friuliane, Uova Pascolo, Oro Caffè, Forno Bonomi, Scarbolo și Ciemme Liquori.

FOTO guinnessworldrecords.com

După ce prăjitura însiropată cu cafea a fost măsurată de adjudecatorul Guinness World Records, Lorenzo Veltri, aceasta a fost tăiată și distribuită sutelor de spectatori înfometați care s-au adunat cu nerăbdare.

În anul 2015, tiramisu a intrat în Cartea Recordurilor avînd o greutate de 3.015 kilograme

Un tiramisu cu greutatea de 3.015 kg (6.646 lb) a fost preparat de Associazione Cons.erva, în colaborare cu Despar, Latte Blanc, Caffè Toto și Uova Pascolo în Gemona del Friuli, Italia, în data de 25.o5.2015.

Potrivit, Guinness World Records, cel mai mare tiramisu din anul 2015 a inclus următoarele ingrediente:

  • 350 kg cremă de zabaione
  • 750 litri cafea
  • 625 kg mascarpone
  • 625 kg smântână
  • 450 kg biscuiți savoiardi/pișcoturi
  • 250 kg zahăr
  • 25 kg cacao
  • 25 kg frișcă