International

Reuters: Forțele israeliene atacă din ambele părți cel mai important oraș din Gaza

Reuters: Forțele israeliene atacă din ambele părți cel mai important oraș din Gaza
sursa foto playsport

Trupele și tancurile israeliene au atacat luni principalul oraș din nordul Fâșiei Gaza dinspre est și vest, la trei zile după ce a început operațiunile terestre în enclava palestiniană care au sporit presiunea internațională pentru protejarea civililor.

Armata israeliană a declarat că a lovit peste 600 de ținte militante în ultimele zile, în timp ce a extins operațiunile terestre în Fâșia Gaza, unde civilii palestinieni au nevoie disperată de combustibil, alimente și apă curată, în timp ce războiul intră în cea de-a patra săptămână. „Trupele IDF au ucis zeci de teroriști care s-au baricadat în clădiri și tuneluri și au încercat să atace trupele”, a declarat armata, adăugând că printre aceștia se numără patru agenți importanți ai Hamas.

Israelul a început vineri târziu o mare ofensivă în Gaza și a reînnoit apelurile către civili de a se muta din nordul micii enclave de coastă în sud, în timp ce urmărește militanții Hamas despre care spune că se ascund într-un labirint de tuneluri sub orașul Gaza.
Luni, forțele israeliene au efectuat zeci de atacuri aeriene în partea de est a orașului, au declarat locuitorii, iar unii dintre ei au raportat zgomotul tancurilor care se deplasau în mijlocul unor schimburi de focuri intense.

Ulterior, locuitorii și biroul de presă al guvernului condus de Hamas au declarat că tancurile s-au retras spre gardul puternic fortificat din jurul Gaza. Aripa armată a militanților a declarat că tirurile intense de mortiere le-au împins înapoi.

La vest, unde Israelul a arătat duminică tancuri pe coasta mediteraneană, drumul de coastă nord-sud a fost lovit de mai multe ori din aer și de pe mare, au declarat locuitorii, scrie Reuters.