Actual

Rică Răducanu, o altă victimă a lui Nicuşor Dan. „Am plecat din biroul său cu senzația că habar nu avea de ce fusesem dat afară!”

Rică Răducanu, o altă victimă a lui Nicuşor Dan. „Am plecat din biroul său cu senzația că habar nu avea de ce fusesem dat afară!”

Rică Răducanu a fost dat afară acum câteva luni de la clubul CSM București și a încercat să afle de la cei care iau deciziile de ce s-a renunțat la el. Fostul internațional rapidist a dezvăluit într-un interviu acordat playsport.ro cum a fost primit de Gabriela Szabo și Nicușor Dan și care au fost concluziile discuțiilor.

Rică Răducanu, o altă victimă a lui Nicuşor Dan. „Am plecat din biroul său cu senzația că habar nu avea de ce fusesem dat afară!”

Rică Răducanu a fost dat afară acum câteva luni de la CSM București. I s-a spus că nu poate să încaseze și pensie, și salariu, așa că a rămas fără loc de muncă. Primul drum l-a făcut în biroul președintelui de atunci al clubului. Între timp, Gabriela Szabo a fost detașată, din ordinul Primarului General, și a atacat în instanță această decizie.

„Am făcut un pas în spate, dar am cerut să vorbesc și cu directorul general, Gabi Szabo, încă, în acea perioadă de început de an, dar și cu primarul general. Cea dintâi mi-a sugerat să merg la Rapid, să cer un post, ceva, că doar la clubul feroviar am cunoscut gloria ca sportiv, nu?”,a declarat Rică Răducanu într-un interviu acordat playsport.ro.

Vizita în biroul edilului șef din Primăria Capitalei, instituția care finanțează clubul, a fost și mai stranie. Iar fostul portar al naționalei a povestit cum s-a desfășurat discuția cu Nicușor Dan.

„Când am ajuns în fața lui Nicușor Dan, primarul a bâjbâit ceva explicații vizavi de cazul meu. Am plecat din biroul său cu senzația că habar nu avea de ce fusesem dat afară! Cel mai probabil cineva a avut nevoie să-și angajeze o rudă, un amic sau mai știu eu pe cine! Că toți avem tot felul de cunoștințe și de obligații!”, a explicat Rică Răducanu.

 Fosta legendă a Rapidului câștiga la CSM București 1.800 de lei lunar, iar acum a rămas doar cu pensia care este tot de aproape 1.800 de lei. 

„Nu am o pensie mare, ceva în jur de 1.800 de lei. Poate s-o mai fi mărit puțin în ultimele luni, dar vă spun sincer că nu știu cu exactitate, fiindcă la noi în casă nevastă-mea încasează pensia când vine poștașul și tot ea face și plata gazelor, luminii și așa mai departe. Ea se ocupă de toate cele ale casei! Noi stăm la curte! Eu mă ocup doar de tratamentul ăsta care mi-a mai rămas ca să pot merge mai ușor. Când eram angajat la CSM , parcă mergeam altfel. Plecam dimineața și veneam seara. Nevăstă-mea chiar făcea mișto de mine și-mi spunea că m-am obișnuit să vin acasă ca la hotel. Dar eu trăiam la club. Le vedeam la treabă, la antrenamente, și pe handbaliste, și pe voleibaliste, și pe băieți. Dacă mi-a intrat sportul în sânge, ce să fac?”, mai spune el.

Rică Răducanu e la curent inclusiv cu acțiunea juridică întreprinsă în instanță de Gabriela Szabo contra lui Nicușor Dan.

„Nu voi purta pică nimănui! Nu sunt supărat pe nimeni, așa să scrieți! Doar că viața asta e ciudată și uneori așază lucrurile așa cum nu te aștepți. Le doresc tuturor sănătate!”, a mai adăugat Rică Răducanu, care susține și azi că după gustul lui printre cei mai buni primari ai Capitalei se numără Viorel Lis și Sorin Oprescu.