Actual

România, locul 18. Zelinski a promis: Anul viitor, Ucraina va găzdui Eurovision!

wrs

România a ieșit pe locul 18,  cu 65 de puncte, în timp ce țara brăzdată de război, Ucraina, având 631 puncte, a câștigat marele premiu al Eurovision 2022 cu piesa ”Ștefania”.

România, locul 18. Zelinski a promis: Anul viitor, Ucraina va găzdui Eurovision!

Cântecul, preferat de toată lumea, are în conținut, după cum au descifrat doar jurnaliștii de la infoactual.ro, povestea impresionantă a ”mamelor”. Puțini au fost cei care au înțeles substratul cuvintelor, dar atunci când oamenii le vor pătrunde, piesa ”Ștefania” va atinge multe inimi. Și așa a fost ca dovadă fiind câștigul iminent de la celebrul concurs internațional.

Versurile sunt dedicate mamelor prinse în războiul sângeros din Ucraina și exprimă greutățile acestora.

Kalush aduce o odă mamelor în piesa „Stefania”. Unul dintre cuvintele cheie ale melodiei este „колискова„, care înseamnă „cântec de leagăn„. Și semnifică tânjirea după protecția mamei, pe care oamenii o duc cu ei, de la început și până la sfârșit.

Cântecul de leagăn este un simbol pentru pace și al protecției pe care naratorul o simțea sub grija mamei sale, în copilărie. Fiecare vers se termină în „Lyuli, lyuli, lyuli„, un cântec de leagăn popular slav – fiind un fel de „nani-nani, puișor” al nostru.

Mesajul de felicitare al președintelui Zelinski nu a întârziat să apară

Președintele Volodimir Zelinski a felicitat Kalush Orchestra pentru victoria obținută  pentru Ucraina.

Zelenski

”Curajul nostru impresionează lumea, muzica cucerește Europa”, a scris acesta pe rețelele de socailizare, pentru a se adresa unui număr cât mai mare de urmăritori.

”Anul viitor, Ucraina va găzdui Eurovision, pentru a treia oară în istoria sa. Și cred că nu pentru ultima oară. Ne vom asigura că într-o zi participanții și oaspeții Eurovision-ului vor fi găzduiți  de Mariupol-ul ucrainean, Liber, liniștit, restaurat!”, a mai scris pe pagina sa de Facebook, președintele Zelinski.

El a mulțumit pe aceeași cale, orchestrei muzicale care a interpretat cu mare profunzime sufletească, ajungând la inimile tuturor, completând cu titlu de speranță că victoria țării lor natale nu este departe. ”Mulțumim pentru victorie Kalush Orchestra și tuturor celor care ne-au votat” Sigur, victoria noastră în bătălia cu inamicul nu este departe. Slava Ucrainei!”

Gazda concursului Eurovision din 2023 va fi în țara ruptă și distrusă de războiul nedrept, în fața căruia oamenirea s-a trezit fără voia ei, iar Zelinski va trebui să se țină de cuvânt. Asta înseamnă că războiul din Ucraina se va încheia în curând și că țara va putea găzdui acest mega-eveniment anul viitor, fiind capabilă să îndeplinească cerințele de capacitate, economie, logistică și securitate.

O planetă întreagă s-a dovedit a fi solidară cu Ucraina, ceea ce a adus, cum era de așteptat, și câștigul piesei Ștefania, la concursul Eurovision.