Actual Diverse

România, locul unde urma să ajungă peste 50 de tone de gunoaie din Ungaria și Germania, dacă nu erau oprite la graniță

România, locul unde urma să ajungă peste 50 de tone de gunoaie din Ungaria și Germania, dacă nu erau oprite la graniță

Peste 51 de tone de deşeuri provenind de la societăţi din Ungaria şi Germania au fost oprite de poliţiştii de frontieră la PTF Borş I şi II. Şoferii nu au putut prezenta documente necesare importului.

România, locul unde urma să ajungă peste 50 de tone de gunoaie din Ungaria și Germania, dacă nu erau oprite la graniță

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Borș I și II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, nu au permis intrarea în ţară a două automarfare încărcate cu peste 50 000 kilograme deșeuri din carton, pentru care șoferii nu au putut prezenta documente necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare.

Gunoaie din Germania și Ungaria au fost oprite la frontieră.

Joi, 14 iulie, poliţiştii de frontieră bihoreni au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a trei automarfare conduse de cetăţeni români.

Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri de carton de la societăți comerciale din Ungaria și Germania, având ca destinație firme din România.

Având suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat ajutorul autorizat al reprezentanților Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

Ca urmare a verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că respectivele automarfare erau încărcate cu peste 51.360 kilograme deșeuri  din carton, pentru care șoferii nu au aveau la ei documentația necesară, prevăzută de lege, pentru importul acestor produse.

Autorităţile de control românești nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste mijloace de transport. Prin umrare, gunoaiele urmează a fi returnate expeditorilor, scrie ziarulromanesc.de.

Istoric. De-a lungul timpului au fost descoperite în diferitele Vămi din România tone de diferite deșeuri, de la cauciucuri stricate, haine second hand ultra uzate, până, după cum se vede mai sus, la cartoane de hârtie.

Vameșii au relatat presei că în România au fost transportate aproape zilnic tone de deșeuri fără acte corespunzătoare sau fără a corespunde descrierilor din documente. Gunoaiele vin din Germania, Marea Britanie și Grecia.

Foto: Poliția de Frontieră