Info Actual

Info Actual > Politică > România va ieși cu bine din criză
Politică

România va ieși cu bine din criză

România va ieși cu bine din criză – spune președintele Klaus Iohannis, care a prezentat cu puțin timp în urmă o serie de măsuri de relansare economică, după întâlnirea avută astăzi cu reprezentanți ai mediului de afaceri.

Președintele României s-a referit la planul de relansare economică după epidemia COVID-19 şi a susținut că este nevoie de creșterea masivă a investițiilor publice în toate tipurile de infrastructură, energetică, de transport sau sănătate.

Produsele românești reprezintă o resursă care va fi mai bine promovată, a mai spus şeful statului şi a adăugat că fondurile europene nerambursabile vor fi orientate către programe de sprijin pentru companii, dar şi către proiectele mari de infrastructură. De asemenea, după încheierea stării de urgență va fi păstrat sprijinul pentru acordarea șomajului tehnic și vor fi introduse noi măsuri privind munca flexibilă.

Klaus Iohannis: ”Un obiectiv fundamental al planului de relansare economică la care lucrăm împreună cu guvernul Orban este creșterea masivă a investițiilor publice în toate tipurile de infrastructură – de la cea energetică, la cea de transport și de sănătate. Vorbim, practic, de un proiect de reconstrucție a României. Produsele românești de calitate reprezintă, la rândul lor, o resursă pe care o vom promova mult mai bine și vom susține investiții semnificative în sectoare economice de interes strategic, cum sunt agricultura și industria alimentară, securitatea energetică, dar și sanitară”

În declarație de presă de după întâlnirea cu reperezentamții mediului de afaceri, șeful statului a făcut referire și la decizia CEDO care spune că Laurei Codruța Kövesi i s-au încălcat drepturi fundamentale ca urmare a hotărârii Curții Constituționale de revocare a sa din funcția de procuror șef al DNA.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că decizia de astăzi a Curţii Europene a Drepturilor Omului nu poate rămâne fără consecințe. Credibilitatea Curții Constituționale este și mai puternic zdruncinată, consideră șeful statului și este de părere că acum Curtea are obligația de a revizuit decizia privind revocarea Laurei Codruţa Kövesi din funcția de procuror șef al DNA, precum și alte hotărâri luate în considerarea unor simple declarații, fie ele și politice.