Actual

Rudel Obreja este liber. Parchetul nu a atacat decizia tribunalului Ilfov. Ce urmează să facă gardianul de la uşa spitalului

Rudel Obreja este liber. Parchetul nu a atacat decizia tribunalului Ilfov. Ce urmează să facă gardianul de la uşa spitalului

Ziua de astăzi a venit cu o veste bună pentru Rudel Obreja este liber. Parchetul nu a mai făcut apel, aşa că începând cu ora 14.oo, decizia de eliberare din penitenciar a lui Rudel Obreja rămâne definitivă.

Rudel Obreja este liber. Parchetul nu a atacat decizia tribunalului Ilfov. Ce urmează să facă gardianul de la uşa spitalului

Potrivit avocatului său, Rudel Obreja este în acest moment internat la Institutul Oncologic Fundeni și se află sub tratament cu morfină.

Eliberarea presupune că astăzi, la ora 14.oo, gardianul Administrației Naționale a Penitenciarelor se retrage din preajma fostului sportiv.

Rudel Obreja ar mai putea rămâne în spital în funcție de ce spun medicii.

Tribunalul Ilfov a hotărât, în data de 22 iulie, să admită cererea de întrerupere a executării pedepsei închisorii formulată de Rudel Obreja, deţinut în Penitenciarul Jilava, pentru o perioadă de trei luni. Acesta a argumentat că are cancer cu metastaze şi doreşte să se trateze corespunzător.

Rudel Obreja nu are voie să părăsească România, trebuie să meargă la Poliție pentru a fi luat în evidență, nu are voie să dețină arme și să se prezinte, îndată ce va fi eliberat, la unitatea sanitară unde va face tratamentul.

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box  a fost condamnat definitiv în aprilie la cinci ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

Rudel a fost recent diagnosticat cu cancer cu metastaze.

Avocata fostului președinte al Federației Române de Box susține că rezultatul expertizei INML arată ceea ce au susținut și ei în instanță, și anume că Obreja este în stare gravă.

Pe de altă parte, Ministerul Justiţiei a susținut că lui Rudel Obreja i-a fost asigurată asistenţa medicală de specialitate, iar acesta nu ar fi depus nici un document medical la dosar în perioada în care era în libertate.

În Dosarul „Gala Bute”, Obreja a fost condamnat pentru luare de mită și evaziune fiscală.

Și Elena Udrea a fost condamnată la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute, pentru luare de mită și abuz în serviciu.

În același dosar, Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea, a fost condamnat la trei ani de detenție. Ceilalţi inculpaţi, Ştefan Lungu, Gheorghe Nastasia, Ana Măria Topoliceanu şi Dragoş Marius Botoroagă au rămas cu pedepse cu suspendare.

Dosarul instrumentat de DNA a pornit de la o anchetă a Gazetei Sporturilor.