Actual

Rudel Obreja, o nouă cerere de eliberare condiţionată pentru că e piele și os din cauza cancerului

Rudel Obreja, o nouă cerere de eliberare condiţionată pentru că e piele și os din cauza cancerului

Perioada de trei luni aprobată de Tribunalul Ilfov se apropie de final, iar pe 21 octombrie, Rudel Obreja ar urma să se întoarcă în penitenciarul Jilava. Pentru a putea lupta în continuare pentru viaţa sa, sportivul a făcut o nouă cerere prin care solicită întreruperea pedepsei. Instanța va decide pe 5 octombrie dacă îi va extinde această perioadă.

Rudel Obreja, o nouă cerere de eliberare condiţionată. Procesul urmează să aibă loc pe data de 5 octombrie

Rudel Obreja a fost eliberat pentru trei luni din Penitenciarul Jilava, pentru a se putea trata de cancer într-un spital civil din ţară. Sportivul nu a încetat o clipă să lupte pentru viaţa sa, numai că trei luni nu este suficient pentru nimeni când are un astfel de diagnostic. Aşa că, Rudel Obreja a făcut pe 19 septembrie din nou cerere către Tribunalul Ilfov să îi prelungească perioada de întrerupere a executării pedepsei. Procesul urmează să aibă loc pe data de 5 octombrie.

„Am nevoie de tratament în condiţii umane, de grija medicilor şi a familiei mele, extrem de importante în contextul actual şi iată de ce: stau într-un salon de spital, aproape tot timpul cu perfuzii, care-mi atenuează durerile crunte; sunt păzit de gardieni în salon, corp la corp, zi şi noapte; nu am telefon, doar cinci vizite pe lună ale soţiei, deci nu am capacitatea de mişcare pentru a începe tratament sau operaţie chirurgicală. Cer să mi se recunoască dreptul conferit de lege al întreruperii executării pedepsei, pentru a începe demersurile medicale în România sau în străinătate! Vreau să trăiesc! Dar pentru asta am nevoie de proceduri”, transmitea Rudel Obreja, într-un mesaj postat pe Facebook în luna iulie, când încă Tribunalul nu luase încă decizia de eliberare.

De atunci, Rudel Obreja a fost fotografia de două ori pe stradă. Prima dată, alături de soţia sa, iar a doua oară însoţit de şofer.

Vizibil transformat, sportivul, mai ales că în cele 4 luni de detenție, Obreja a pierdut în jur de 20 de kilograme.

”Arată că petentul a pierdut în greutate 20 de kg aşa cum este specificat în raportul de expertiză medico-legală, rectificând astfel ceea ce a susţinut la termenul anterior, când a menţionat că a pierdut 16 kg, apreciind că pierderea în greutate atât de dramatică se întâmplă pentru că organismul petentului nu mai poate să asimileze substanțele nutritive din mâncare, dar şi faptului că, în spital, alimentele primite nu sunt în concordanţă cu dieta pe care petentul trebuie să o respecte”, au arătat avocații lui Obreja în cererea de înterupere a executării pedepsei. Aceștia au mai arătat că în timpul detenției fostul boxer a avut dureri groaznice și cîteodată i s-au administrat și câte trei doze de morfină pe zi.