Actual

Rudel Obreja pleacă în această săptămână în Turcia pentru a se trata de cancer. Judecătorii Tribunalului Ilfov au fost de acord

Rudel Obreja pleacă în această săptămână în Turcia pentru a se trata de cancer. Judecătorii Tribunalului Ilfov au fost de acord

Veşti bune pentru Rudel Obreja. Judecătorii Tribunalului Ilfov au acceptat solicitare lui Rudel Obeja de a pleca la tratament in Turcia, mai exact la Instabul, în perioada 24 noiembrie – 23 decembrie 2022. Magistrații Curții de Apel aveau termen de trei zile să conteste decizia tribunalului, dar nu au făcut-o, ceea ce înseamnă că sportivul poate să-şi facă liniştit bagajul şi să meargă la tratament în Turcia.

Rudel Obreja pleacă săptămâna viitoare  în Turcia pentru a se trata de cancer. Judecătorii Tribunalului Ilfov au fost de acord

Judecătorii Tribunalului Ilfov au fost de acord să judece în regim de urgență solicitarea lui Obreja, care primise termen pe 25 noiembrie, adică a doua zi după ce acesta trebuia să fie prezent în Turcia.

Hotărârea prin care lui Obreja i s-a permis să părăsească țara a fost luată după doar un termen, cu drept de contestație în interval de trei zile de la data comunicării minutei ședinței. Parchet nu a formulat contestație.

„Soția mea ține legătura cu cei de la clinica din Turcia, ea știe mai multe. Știu că medicii de acolo tot întreabă când putem veni. Dacă am compară cu situația mea din perioada în care eram în detenție, pot spune că sunt mai bine. În schimb, dacă judecăm strict medical, starea este în continuare gravă, totuși vorbim de cancer pancreatic cu metastaze, gradul IV. Eu trebuie să ajung în starea în care să pot fi operabil. Am nevoie de această operație, fie că va fi în Turcia sau în Austria. Doar că asta depinde de medici, nu pot să intru în operație și să nu mă mai trezesc”, a mai spus Rudel Obreja.

Fostul sportiv a descoperit că suferă de cancer pancreatic la câteva luni după ce a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare, în dosarul Gala Bute.

Pentru că starea lui de sănătate era din ce în ce mai proastă, judecătorii i-au admis acestuia cererea de întrerupere a pedepsei pentru o perioadă de trei luni. Abia la sfârșitul lunii octombrie, magistrații au fost de acord ca termenul de întrerupere să fie prelungit la un an, fără dreptul de a părăsi România. La acel termen, fostului șef al FRB i-a fost respinsă cererea de a putea merge în Turcia.

Rudel Obreja nu s-a lăsat învins, iar avocaţii săi au depus din nou solicitarea pentru ca fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box să plece în străinătate la tratament.