Info Actual

Info Actual > Politică > Runda a treia! Klaus Iohannis, noi consultări cu partidele pentru numirea unui nou premier
Politică

Runda a treia! Klaus Iohannis, noi consultări cu partidele pentru numirea unui nou premier

Runda a treia! Vineri, președintele urmează să se consulte cu partidele parlamentare în vederea desemnării candidatului pentru funcția de prim-ministru.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului se va consulta de la ora 13,00 cu reprezentanţii PNL. De la ora 13,30 cu PSD, iar de la ora 14,00 cu USR. UDMR urmează la ora 14,30, iar de la ora 15,00 cu PMP. Urmează ALDE la 15,30,, de la ora 16,00 grupul parlamentar Pro Europa şi grupul parlamentar al minorităţilor naţionale de la ora 16,30.

„Solicit imperativ Parlamentului să lucreze cu celeritate, astfel încât săptămâna viitoare să fie învestit un guvern cu puteri depline. Un guvern împreună cu care pot să mă dedic sută la sută combaterii efectelor răspândirii noului coronavirus, având atunci la dispoziţie toate pârghiile pentru a lua măsurile ce se impun”, a declarat Iohannis, joi, la Palatul Cotroceni.

Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier desemnat joi, înainte de şedinţa plenului reunit al Parlamentului în care urma să aibă loc votul de învestire a Cabinetului său. După consultări, preşedintele este aşteptat să anunţe noua propunere de premier.