International Lifestyle

Rusia contra Rusia. Cum și-au doborât trupele lui Putin propriul elicopter

Rusia contra Rusia. Cum și-au doborât trupele lui Putin propriul elicopter
Foto: captură video

Trupele lui Putin și-au doborât propriul elicopter, din greșeală, pe terenul de luptă din Ucraina, după ce acesta a început să tragă în propriile trupe.

Rusia contra Rusia. Cum și-au doborât trupele lui Putin propriul elicopter

În Kherson a avut loc un război Rusia contra Rusia. Un elicopter aparținând forțelor armate ruse a fost doborât tot de forțele armate ruse, a dezvăluit Statul Major al Ucrainei.

12 milioane de lire sterline atât a costat elicopterul doborât, care potrivit experților militari era un Ka-52 „Alligator”.

Oficiali ai armatei ucrainene au relatat pentru mass-media că trei dintre elicopterele aparținând Rusiei au zburat deasupra regiunii ocupate și au început să tragă asupra trupelor rusești staționate care se aflau pe pământ, dedesubt, chiar sub ele.

Militarii ruși au ripostat imediat, pentru că era vorba, până la urmă, de propia viață, pe care trebuiau să o apere cu orice preț.

Aceștia (militarii n.r.) au ripostat și au doborât unul dintre elicoptere, în ceea ce reprezintă doar cea mai recentă lovitură jenantă pentru oamenii lui Putin”, au anunțat aceleași oficialități ucrainene.

Militarii ucraineni au găsit epava elicopterului și așa au înțeles ce s-a întâmplat. O înregistrare video cu epava de la sol a apărut a doua zi și a dezvăluit cuvintele „Forțele Aerospațiale Ruse„, care stăteau scrise pe partea laterală a aeronavei.

Armata rusă a folosit podul Antonivskiy peste râul Dnipro, ca rută cheie de aprovizionare în Kherson, au mai spus reprezentanții Statului Major al Ucrainei. Forțele armate ucrainene au publicat miercuri dimineață un clip care aparent arată focuri de rachetă care vizează lovirea țintită a podului.

Deoarece podul a fost distrus, oficialul ucrainean cel mai des întâlnit pe grupurile de socializare, cu excepția președintelul Zelenski, a emis propria opinie, pe care a exprimat-o și de această dată în mod public.

”Ocupanții ar trebui să învețe cum să traverseze înot râul Nipru. Sau ar trebui să părăsească Khersonul cât mai este posibil”, a spus, Mihailo Podolyak, consilerul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, citat de Daily Mail.