Politică

Rusia e pregătită de război. Au fost dezvăluie planurile de invazie ale lui Putin

Rusia e pregătită de război. Au fost dezvăluie planurile de invazie ale lui Putin

Rusia e pregătită de război. Au fost dezvăluie planurile de invazie ale lui Putin. Îara condusă de Putin este pregătită pentru o ofensivă împotriva Ucrainei. Informația a fost dezvăluită de serviciile secrete ale SUA și făcută publică de Ziarul american Washington Post, citat de EVZ.

Rusia pregătește o ofensivă împotriva Ucrainei, anul viitor, la care vor participa 175.000 de militari. Astfel, conform unui document militar american dat publicității de The Washington Post (WP) ofensiva se va concentra pe patru puncte și va fi desfășurată de 50 de grupuri tactice de luptă.

Care sunt planurile  Rusiei în vederea unor acţiuni agresive împotriva Ucrainei?

Conform sursei citate, Moscova pregătește lansarea a 100 de batalioane alcătuite din grupuri tactice. La invazie vor participa, pe lângă cei 175.000 de luptători, tancuri, artilerie şi alte echipamente. Un oficial american de rang înalt a confirmat informația, sub protecția anonimatului, pentru cotidianul american.

Pe de altă parte, Pentagonul, contactat de AFP, a refuzat să comenteze informaţii cu privire la aceste informaţii clasificate. Oficialii militari ai Statelor Unite, au subliniat îngrijorarea cu privire la dovezile care arată „planuri ale Rusiei în vederea unor acţiuni agresive împotriva Ucrainei”.

„Susţinem în continuare o diminuare a tensiunilor în regiune şi o soluţie diplomatică a conflictului din estul Ucrainei”, a declarat locotenent-colonelul Tony Semelroth, purtător de cuvânt al Pentagonului,.

Documentul militar publicat de WP arată că forțele rusești își vor concentra ofensiva în patru locuri. Vor fi folosite 50 de grupuri tactice de luptă.

O posibilă invazie spre sfârşitul lui ianuarie

Serviciile ucrainene de informaţii estimează să „perioada cea mai verosimilă” a încheierii pregătirilor ruseşti în vederea unei „escaladări de anvergură” este sfârşitul lui ianuarie. Informația a fost prezentată în Parlamentul de la Kiev de ministrul ucranean al Apărării Oleksii Reznikov.

Potrivit lui Reznikov, aproximativ 100.000 de militari ruşi ar putea să participe la o eventuală invazie.

„Escaladarea este un scenariu posibil, însă nu inevtabil”, a subliniat ministrul.

Oficialul de la Kiev a anunțat că Rusia a început deja exerciţii militare în apropierea Ucrainei și este pec ale să-și testeze sistemul de comunicații.

Rusia, sancționată economic, în caz de invazie

Noile dezvăluiri cu privire la o posibilă invazie a Ucrainei vin în contextul în care Joe Biden a crescut cu un nivel presiunea asupra Rusiei.

„Suntem profund îngrijoraţi de planurile Rusiei în vederea unei noi agresuni asupra Ucrainei”, i-a transmis joi secretarul de Stat american Antony Blinken omologului său rus Serghei Lavrov.

Cei doi au avut o întrevedere la Stockholm, unde oficialul american a reluat acuzațiile cu privire la pregătirea unei invazii a Ucrainei. El a evocat pentru prima oară „probe” în acest sens.

„Dacă Rusia a decis să continue pe calea confrunătrii, ea va suporta consecinţe grave”, a avertizat el, după ce a ameninţat cu sancţiuni economice dureroase.