Actual International

Rusia se laudă cu măcelul din Ucraina: Peste 50 de ofițeri și generali omorâți

Rusia se laudă cu măcelul din Ucraina: Peste 50 de ofițeri și generali omorâți
Twitter

Marina Rusă a omorât mai mulți ofițeri și generali din Ucraina, în urma unor serii de atacuri, desfășurate în timpul unei întâlniri cu personalul de comandă al unei trupe inamice. Peste 600 de ucraineni au murit într-o săptămână

Conform declarațiilor făcute de Ministerul Apărării al Rusiei, în urma unui atac, peste 50 de generali și ofițeri ai Forțelor Armate ale Ucrainei, alături de Statul Major, au fost omorâți. Atacul a fost cauzat de Marina Rusă, care a lansat o lovitură cu rachete Kalibr, în timpul unei întâlniri a personalului de comandă al trupelor Alexandria, aflate în centrul de comandă de lângă satul Shirokaya Dacha, regiunea Dnepropetrovsk.

Pierderile masive ale ucrainenilor

Ramzan Kadyrov, șeful trupelor cecene, a anunțat inițial că trupele ucrainene au pierdut între 600 și 700 de ucraineni într-o săptămână, urmate de alte pierderi precum două avioane de atac Su-25 și un elicopter Mi-24, două sisteme de rachete antiaeriene Buk-M1, aproximativ 100 de tancuri și vehicule blindate, mai mult de 20 de vehicule cu sisteme de lansare multiplă de rachete, 30 de tunuri și mortiere, precum și o dronă Bayraktar TB2, care a fost doborâtă în regiunea Herson.

Atacurile devastatoare asupra ucrainenilor

Conform Departamentului militar al Rusiei, au mai avut loc o serie de lovituri cu arme ghidate de precizie asupra trupelor ucrainene. Atacurile au afectat eșalonul celei de-a 14-a unități separate mecanizate, dar și al celei de-a 56-a brigăzi de infanterie motorizată, însă loviturile au fost extinse și în regiunile Kremenchug, Lysychansk, Nikolaev și Harkov.

Conform agenției TASS, controlată de Kremlin, armata rusă și cea din Lugansk au preluat controlul asupra satului Metelkino de lângă Severodonețk, contribuind la pierderile uriașe ale ucrainenilor.