Actual International

Dezvăluirile șocante ale tatălui unui militar ucis pe nava Moskva: „Vreți să știți?”

Dezvăluirile șocante ale tatălui unui militar ucis pe nava Moskva: „Vreți să știți?”
Colaj: cancan.ro

Misterul planează asupra evenimentelor petrecute cu ambarcațiunea Moskva, la aproape două luni de la scufundarea navei-amiral a rușilor în Marea Neagră. În această situație, Dmitri Skhrebets, tatăl unuia dintre militarii ruși decedați, amenință cu dezvăluiri incendiare despre eveniment.

Tatăl lui Egor Shkrebets, martir erou căzut pe nava Moskva, a cerut Kremlinului să clarifice numărul real de morți, în condițiile în care autoritățile de la Moscova au precizat până acum că este vorba doar de un singur decedat.

Bărbatul a precizat că va face publice mai multe detalii despre accident, după modelul unor trădători în vizunea Kremlinului precum fostul agent KGB Serghei Jirnov, insistând în același timp că este un adevărat patriot al Rusiei și susținător al invaziei din Ucraina.

Sfidând astfel avertismentele de a rămâne tăcut, Shkrebets a întrebat:

„Vreți să știți de ce nu au existat supraviețuitori grav răniți din Moskva? Pentru că au fost scufundați împreună cu crucișătorul”.

Aceste afirmații aruncă în aer propaganda Ministerului Apărării despre buna organizare a Armatei și despre sacrificiul patriotic al marinarilor ruși.

“Nu au putut remorca nava spre Sevastopol, pentru că toată lumea avea să-și dea seama ce s-a întâmplat, așa că în noaptea de 13 spre 14 aprilie au tras-o mai spre sud și au scufundat-o. Acesta este adevărul gol, adevărul înfricoșător și îngrozitor pe care îl voi dovedi. Timpul va trece și voi dovedi”, a precizat apoi tatăl îndoliat, căruia ministerul condus de Serguei Shoigu i-ar fi refuzat o despăgubire financiară dintr-un motiv nesemnificativ.

Primele versiuni despre scufundare: ba rachete, ba explozie la bordul navei

Prima știre despre expozia produsă la bordul crucișătorului a venit din partea ucraineană.

„Rachetele Neptun care păzesc Marea Neagră au provocat avarii serioase navei rusești. Glorie Ucrainei!”, a fost anunțul inițial al guvernatorului regiunii Odesa, Maxim Marcenko.

Ministerul Apărării de la Moscova a reacționat imediat și a venit cu propria variantă: „Ca urmare a unui incendiu, muniția de la bordul crucișătorului Moskva a explodat. Nava a fost serios avariată. Întreg echipajul a fost evacuat”.

Există imagini cu explozia de la bordul navei, dar atât este cert.

Oricum, în vreme ce nava era tractată spre Crimeea, pentru reparații, s-a spus că valurile mari au răsturnat-o și au scufundat-o. Marinarii unei alte nave, aflate în apropiere, au reușit să salveze o parte din echipajul de pe Moskva.