International

Rușii au criticat războiul lui Vladimir Putin. S-a întâmplat la un concert din Sankt Petersburg

Rușii au criticat războiul lui Vladimir Putin. S-a întâmplat la un concert din Sankt Petersburg
evz.ro

La un concert din Sankt Petersburg mii ruși s-au revoltat Oamenii au fost înregistrați strigând critici la adresa războiului din Ucraina: „La naiba cu războiul lui Putin” „F**k the war”.

Autoritățile ruse au încercat să mențină o cenzură strictă asupra informațiilor legate de război, dar aceste reacții arată că au eșuat.

De când a început invazia Ucrainei în februarie 2022, televiziunea rusă controlată de stat a difuzat numai informații false. Conținutul este strict pro-război, deoarece autoritățile ruse încearcă să folosească mass-media pentru a răspândi informații de propagandă fabricate în încercarea de a justifica intervenția militară rusă.

Afirmațiile presei ruse sugerează că armata lui Putin a invadat Ucraina în încercarea de a elibera oamenii care sunt prinși sub dominația politică coruptă și fascistă.

Dar, potrivit unor înregistrari video din timpul unui concert din Sankt Petersburg, mii de ruși  au scandat „F**k the war”, ceea ce evidențiază că poporul rus  condamnă războiul din Ucraina.

Astfel, manifestarea sfidătoare a opoziției față de „operațiunea militară specială” a lui Vladimir Putin sugerează că mașina de propagandă a televiziunii de stat a liderului rus eșuează.

În  apărarea sa împotriva invadatorilor ruși,  națiunea democratică a Ucrainei a primit sprijin internațional larg din partea NATO.

Publicul prezent la concert a transmis un mesaj care arată clar că se opune invaziei brutale și prelungite a președintelui rus  asupra Ucrainei, iar într-un videoclip distribuit de contul de Twitter, pinov-Rusia, pot fi auzite scandări asurzitoare, aparent la unison ale multimii.

Jurnalistul militar rus, Mikhail Khodaryonok, a făcut recent mai multe declarații controversate cu privire la performanța militară a Rusiei în Ucraina, la postul de televiziune Russia One, citează evz.ro

„Situația pentru noi în mod clar se va înrăutăți”, a spus Khodaryonok Mikhail.

Afirmațiile făcute de expertul militar au fost șocante pentru televiziunea controlată de stat.

El a susținut că Rusia nu a reușit să formeze alianțe internaționale substanțiale în război și a avertizat că performanța trupelor ruse este în declin.

În cadrul unei noi apariții la televiziunea controlată de stat, reporterul militar rus a negat multe dintre afirmațiile sale anterioare privind un front rusesc slăbit.

„Cred că forțelor noastre armate li s-a dat acest obiectiv și că în viitorul apropiat va fi îndeplinit”, a spus Khodaryonok.

Autoritățile ruse au luat măsuri represive asupra demonstrațiilor care sunt împotriva războiului, deoarece un număr semnificativ de protestatari au fost arestați în masa, în urma evenimentelor din februarie și martie 2022.

De asemenea, au existat rapoarte despre brutalitatea poliției împotriva manifestanților anti-război, deoarece autoritățile s-au grăbit să aducă la tăcere obiecțiile cu privire la invazia rusă.

De la izbucnirea războiului se estimează că mii de cetățeni ruși au fugit din țară și se sugerează în mare parte că acest lucru s-a datorat opoziției lor politice și fricii de regimul lui Vladimir Putin, relatează Express, potrivit evz.ro