Actual

Rușii susțin că au ucis 21 de luptători români în Ucraina

Rușii susțin că au ucis 21 de luptători români în Ucraina
Arhivă

Vești triste și pentru România de pe frontal ruso-ucrainean! Ministerul rus al Apărării susține că în ultimele trei săptămâni a lichidat 21 de „mercenari români”, despre care afirmă că luptau alături de militarii ucraineni.

Deși aceste statistici nu sunt susținute cu dovezi, Ministerul rus al Apărării a publicat o listă actualizată cu numărul de „mercenari“ din țări europene. Buletinul a fost preluat de presa internațională, cu precizarea că nu poate fi verificat independent, scrie The Guardian.

Potrivit acestei informări, rușii pretind că au ucis 391 de „mercenari” în ultimele trei săptămâni. Ar fi vorba despre 166 de luptători veniți din Polonia, 50 din Georgia, 23 din Marea Britanie, 21 din România și 15 din Canada. Au fost eliminați pentru că s-au alăturat Armatei Ucrainene și au luptat pentru apărarea țării.

„În ultimele trei săptămâni, ca urmare a acțiunilor ofensive ale Forțelor Armate Ruse și ale unităților militare din regiunile Donețk și Luhansk, numărul mercenarilor străini din Ucraina a fost redus de la 3.221 la 2.741”, se arată în comunicatul de presă respectiv.

Pe 17 iunie, Ministerul rus spunea că 504 „mercenari români” luptau alături de soldații ucraineni.

În urmă cu două luni, premierul Nicolae Ciucă spunea că informația prezentată de ruși potrivit căreia România a trimis mercenari în Ucraina este „fake news”. În același timp, ministrul Apărării Vasile Dîncu spunea că „este o informație falsă”.