Actual Lifestyle

S-a dat startul reducerilor în magazine. Președintele ANPC are un cuvânt de spus

S-a dat startul reducerilor în magazine. Președintele ANPC are un cuvânt de spus
pixabay

Oficial, comercianții au dat startul reducerilor de sezon.

S-a dat startul reducerilor. Președintele ANPC are un cuvânt de spus

Este perioada din an pe care mulți consumatori o așteaptă, În mall-uri este deja forfotă mare pentru că promoțiile sunt substanțiale. Ofertele sunt tentante și ademenitoare.

Unele magazine afișează reduceri chiar și de 70 la sută. Cei care nu au reușit să-și achiziționeze haine mai groase, acum le pot cumpără la prețuri avantajoase. Reprezentanții ANPC, citați într-un reportaj televizat, ne atrag atenția, însă, să fim atenți la prețuri în această perioada pentru că unele pot fi înșelătoare.

Pe comercianți, dacă sunt prinși cu astfel de practici, îi așteaptă amenzi usturătoare.

Reprezentanții ANPC susțin însă că oamenii trebuie să fie atenți, pentru că pot exista și prețuri înșelătoare.

Într-o intervenție în direct la televiziunea română, prin telefon, Horia Constantinescu, președinte ANPC a declarat următoarele:

”Operatorii economici au obligația de a afișa prețul redus în condițiile în care este cel mai mic preț din ultimele 30 de zile. Dacă vorbim de practici comerciale înșelãtoare, legate de preț, sancțiunile sunt mari, riscã pânã la câteva zeci de mii de lei”.

Deci, atenție atât pentru cumpărători, cât și pentru comercianți.

În alți ani, perioada 15 ianuarie – 15 aprilie era sezonul oficial al reducerilor. Bucuria comercianților, dar și a cumpărătorilor. Anul acesta după cum s-a anunțat, reducerile ar urma să se încheie la jumătatea lunii martie.

În cazul în care doriți să vă cumpărați haine noi sau un produs la care sperați de mult, vă anunțăm că perioada de reduceri de sezon va începe la puțin timp după întrarea în noul an.

Pentru haine și încălțăminte de sezon, rece sau cald, perioadele de soldare sunt: 15 ianuarie – 15 martie (soldările de iarnă) şi 1 august – 15 octombrie (soldările de vară).

În această perioadă sunt reduce majoritatea hainelor și produselor de îngrijire personală, machiaje etc, dar și gadgeturi. Astfel, imediat după sărbătorile de iarnă, românii beneficiază de noi reduceri considerabile.