Info Actual

Info Actual > Politică > S-a făcut anunțul! Ce se întâmplă cu șomajul tehnic în Spania
Politică

S-a făcut anunțul! Ce se întâmplă cu șomajul tehnic în Spania

S-a făcut anunțul! Ce se întâmplă cu șomajul tehnic în Spania după încheierea stării de urgență conform ultimelor discuții ale oficialilor de la Madrid. Angajații aflaţi în șomaj tehnic în Spania vor putea primi ajutorul până la 30 iunie, așadar și după încheierea stării de urgență la 24 mai, potrivit unui acord încheiat de Guvern cu sindicatele și patronatele.

384Guvernul este și în ultima fază de pregătire a unui ajutor pentru persoanele vulnerabile. Purtătorul de cuvânt al Guvernului spaniol a confirmat pentru corespondenta Radio România Actualităţi în Spania, Annamaria Damian, că venitul minim pentru familiile sărace va fi disponibil începând din luna iunie și va fi permanent, adică nu va depinde de durata crizei actuale.

Annamaria Damian: ”Decizia anunțată de Guvern este posibilă datorită dialogului social cu patronatele și sindicatele. Potrivit calculelor Guvernului, peste trei milioane de persoane beneficiază de ajutorul de șomaj tehnic. Acesta obligă firmele, între altele, să mențină locurile de muncă cel puțin şase luni de la momentul reluării activității.”

María Jesús Montero, purtătorul de cuvânt al Guvernului spaniol: ”Este adevărat că există și persoane care nu au avut un loc de muncă înainte de pandemie sau care se aflau în situație de inechitate socială agravată în prezent. Guvernul a accelerat procedurile pentru punerea în aplicare a unui venit minim pentru cei care nu au resurse sau au venituri foarte mici și care să permită tuturor cetățenilor să aibă o viață demnă, dar și să combatem un fenomen care îl îngrijorează foarte tare pe premierul nostru: este vorba despre sărăcia în care se află mulți copii.”

Venitul minim va fi permanent, începând din luna iunie. Sindicatele spaniole calculează că aproximativ un milion de persoane nu se încadrează în nicio categorie pentru a beneficia de ajutor din partea statului.