Actual

S-a hotărât! Un candidat redutabil vine la primărie

Primăria București, Sediu
S-a hotărât! Un candidat redutabil vine la primărie. Potrivit unor surse, informează antena3.ro, apropiate fostului primar și președinte, Traian Băsescu, va candida la Primăria Capitalei.

Surse din anturajul lui Traian Băsescu au dezvăluit că în acest moment, fostul președinte ar fi decis 99.00% să candideze la Primăria Capitalei.

Rămâne de văzut dacă nu-l va răzgândi ceva în următoarele ore. Ultimele sondaje îl arată pe un trend ascendent, iar motivul pentru care dorește să se înscrie în cursă este ridicarea PMP, partid pe care el l-a inventat. Fără Traian Băsescu, se pare că formațiunea n-ar exista în sondaje, potrivit Antena 3.

Traian Băsescu

Traian Băsescu, europarlamentar

Declaraţia lui Traian Băsescu cu privire la candidatură

„Încă nu este o decizie luată, dar nu exclud această posibilitate”, a spus Traian Băsescu, precizând că mai are nevoie de o discuție cu liderii tuturor organizațiilor PMP, discuție pe care probabil o va avea vinerea viitoare.

Traian Băsescu a prezentat rezultatele unui sondaj CURS pentru a demonstra că în cazul în care candidează, va lua voturi și de la Nicușor Dan, și de la Gabriela Firea și a spus că, în această privință, „are conștiința împăcată”.

Decizia de a candida este motivată de excluderea PMP, partidul pe care l-a fondat, de la negocierile pe care PNL și USR-PLUS le-au purtat pentru susținerea unor candidați comuni în București la alegerile locale din 27 septembrie 2020. „Ne-au anunțat că nu este loc în această alianță și pentru PMP. Nefiind, ne luăm soarta în mâini. Ei au stabilit că pot câștiga eliminând PMP-ul. De ce să-mi bat eu capul cu problemele pe care ei deja le-au judecat?”, a spus Traian Băsescu, întrebat dacă prin candidatura sa nu va știrbi șansele pe care le are Nicușor Dan.

Un candidat redutabil vine la primărie

„PMP-ul nu e victima nimănui. Eu nu condamn aceste partide să facă o alianță între ele fără PMP. În acelaș timp, nici PMP nu poate fi condamnat că va candida” – a adăugat fostul președinte. El a reamintit că a fost printre primii care au susținut o candidatură a lui Nicușor Dan susținută de dreapta și consideră în continuare că Nicușor Dan are cele mai mari șanse să câștige Primăria Capitalei.

Traian Băsescu a mai spus că nu prea știe să piardă în alegeri, iar referindu-se la fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, care a anunțat că va candida și el, fostul președinte este convins că îl va „bate rău” în alegeri.