Lifestyle

Să nu dormi mai mult de ȘAPTE ore! Apoi, cum te trezești, să faci aceste ASTA…

Să nu dormi mai mult de ȘAPTE ore! Apoi, cum te trezești, să faci aceste ASTA…

Să nu dormi mai mult de ȘAPTE ore! Apoi, cum te trezești, să te rogi. Nu doar medicii spun că nu trebuie să dormim mai mult de 7 ore pe noapte, aceleași recomandări le regăsim și în cărțile sfinte. Există sfaturi pe care toți credincioșii ar trebui să le urmeze, negreșit.

Nu trebuie să dormi mai mult de 7 ore pe noapte, iar apoi cum te trezești ar trebui să rostești o rugăciune. Îți va merge bine toată ziua.

„Binecuvantat este Dumnenzeul nostru totdeauna, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugaciunile Preacuratei Maicii Tale si ale tuturor sfintilor, miluieste-ne pe noi. Amin.”

Regăsiți mai jos extrase din cartea „Viaţa duhovnicească a creştinului ortodox”, publicată de Ed. Predania:

Silește-te pe sineți întotdeauna să te trezești devreme și la un ceas anume

„Silește-te pe sineți întotdeauna să te trezești devreme și la un ceas anume. Fără o pricină deosebită, să nu dormi mai mult de șapte ceasuri. Dimineața, de îndată ce te-ai trezit din somn, înalță cugetul tău către Dumnezeu și te închină cu evlavie, cugetând la Domnul Iisus Hristos, Care a fost răstignit și a murit pe Cruce pentru a noastră mântuire.

Apoi, fără de zăbavă, ridică-te, îmbracă-te și nu-ți îngădui să te odihnești și să stai întins în pat vreme îndelungată. Îmbracă-te, ia aminte că te afli în prezența Domnului Dumnezeu și a îngerului tău păzitor.

Grăbește de citește rugăciunile de dimineață

După aceasta, grăbește de citește rugăciunile de dimineață. Îngenunchind, roagă-te cu grijă, cu evlavie, după cuviință, când te afli sub privirea Atotputernicului. Roagă-L să-ți dăruiască nădejde și dragoste, binecuvântare pentru ziua care începe și puteri să le întâmpini cu suflet bun pe toate cele pe care va găsi de cuviință să le trimită sau să le îngăduie, și să porți toate poverile, necazurile, tulburările, nenorocirile, scârbele.

În final, mulțumește Domnului că te-a păzit în noaptea ce a trecut, că ești încă viu și că nu ai murit în păcatele tale.

Sursa: Arhimandrit Serafim Alexiev – Extras din „Viaţa duhovnicească a creştinului ortodox”, Ed. Predania, Bucureşti, 2010, pag. 68”, potrivit locurisacre.ro.