Politică

Şampania de la ora 10.00. Senatorii din comisia de agricultură şi-au sărbătorit preşedintele

Şampania de la ora 10.00. Senatorii din comisia de agricultură şi-au sărbătorit preşedintele
foto: pro tv

Mai mulți parlamentari au consumat alcool în timpul serviciului – și la o oră matinală – susținând că ei sunt „în primul rând oameni, înainte de a fi demnitari”. Membrii comisiei pentru agricultură din Senat  s-au adunat ieri în sala de ședințe pentru a-l sărbători pe senatorul PSD Ion Rotaru, care a împlinit 69 de ani. Evenimentul a avut loc la ora 10.00.

Şampania de la ora 10.00. Senatorii din comisia de agricultură şi-au sărbătorit preşedintele

În timp ce jurnaliştii aşteptau la uşă să înceapă şedinţa comisiei, în interior parlamentarii ciocneau pahare de şampanie. Imaginile surprinse de Pro tv, l-a determinat pe sărbătorit să-i invite înăuntru şi să-i servească şi pe aceştia cu o cupă de șampanie.

„Nu era programat, dar … numai puțin, numai un pic. Vă rugăm. Este ziua domnului senator”, le-a spus unul dintre parlamentari jurnaliștilor. ”Am dori din suflet, dacă câteva minute, vă cinstim pe dumneavoastră și cu o cupă de șampanie, pentru că-l sărbătorim pe domnu, și în cinci minute dăm drumul la ședință și putem să filmăm”, a spus senatorul PNL.

Întrebat dacă asta înseamnă că le recomandă jurnaliștilor să nu filmeze, Scarlat a răspuns: „Acum, în secunda asta, doar ce l-am aniversat pe domnu președinte”.

foto: Protv

După ce au văzut că jurnaliștii au lăsat jos camera de filmare, parlamentarii i-au urat ”La mulți ani” senatorului PSD și nu au mai ciocnit paharele de vin, care erau deja aproape goale.

„Este o adevărată surpriză ce s-a întâmplat acum, mă simt onorat, e un moment pe care o să mi-l amintesc cu drag. E un pic mai delicat ce s-a întâmplat acum, dar cred că și colegii de la presă vor înțelege că doar ciocnim un pahar și atât și ne ținem ședința”, a încercat să explice senatorul Ion Rotaru.

„Suntem oameni, domnu președinte, în afară de a fi … sau în primul rând oameni, înainte de a fi demnitari”, i-a răspuns liberalul George Scarlat.