Info Actual

Info Actual > Politică > Sărbători pascale atipice, la Vatican
Politică

Sărbători pascale atipice, la Vatican

Sărbători pascale atipice, la Vatican. Ceremonii atipice la Vatican, cu ocazia sărbătorilor pascale catolice, în condițiile în care în Italia au murit peste 600 de persoane în ultimele 24 de ore.
La Vatican restricțiile stării de urgență impuse din cauza pandemiei de COVID-19 au determinat modificări semnificative în rânduiala ceremoniilor din această noapte și din Duminica Învierii Domnului.

Va rămâne cu siguranță un Paște de neuitat, fără miile de credincioși care veneau din toată lumea special pentru această sărbătoare202. Nici chiar italienii din Roma nu pot participa la slujbe.

În basilica San Pietro, alături de Papa Francisc vor fi doar câțiva prelați și dascălii care cântă. Ceremonia luminii nu se va celebra la altarul mărturisirii lui Petru, ci la altarul catedrei, într-un spațiu mult mai mic.

Nu vor fi aprinse lumânări, ci doar luminile din catedrală, iar Lumen Christi va fi cântat în timpul procesiunii către altarul Sfântului Scaun. Şi o altă schimbare în acest an – s-a renunțat la botezul adulților, optându-se doar pentru o reînnoire a făgăduințelor de la botez.