Actual Lifestyle

Scafandru pescar decapitat de un rechin alb uriaș, în timpul primului atac fatal din 2023

Scafandru pescar decapitat de un rechin alb uriaș, în timpul primului atac fatal din 2023
briantissot.com

Un scafandru local din Mexic a fost decapitat de un uriaș rechin alb, în timp ce colecta moluște în fața unui alt pescar. Despre aceast incident terifiant, în cele ce urmează.

Scafandru pescar decapitat de un rechin alb uriaș, în timpul primului atac fatal din 2023. Sfaturi halucinante pentru oamenii care trăiesc din pescuit

În primul atac fatal de rechin raportat în 2023, un bărbat din Mexic a murit după ce a fost decapitat de un mare rechin alb de 5,7 metri.

Incidentul a avut loc după ce un scafandru pescar local, Manuel Lopez, a intrat în apă în căutarea de moluște în largul plajei San Jose din Golful Tobary, situat pe coasta de vest a Mexicului.

Lopez a decis să meargă la pescuit într-un moment în care în regiune fusese emis un avertisment de câteva zile, prin care se cerea scafandrilor să stea departe de mare din cauza activității sporite a rechinilor.

Potrivit rapoartelor, Lopez ar avea în jur de 50 de ani și a fost atacat ulterior de marele alb, care i-a despărțit capul de corp.

Pescarii locali citați de Tracking sharks au declarat: ”Se scufunda când animalul l-a atacat, smulgându-i impresionant capul și mușcându-l de ambii umeri”.

Aceștia au adăugat că Lopez a decis să meargă la pescuit, deoarece încerca să își câștige existența și dorea să facă profit în timp ce alți pescari nu au putut intra în mare timp de mai multe zile din cauza avertismentelor, ceea ce a provocat o penurie pe piața locală.

„El colecta tripa de topor, o moluște asemănătoare cu scoica, care este colectată la o adâncime de până la 59 de picioare, într-un proces care poate genera sunete și mișcări care pot atrage rechinii”, se arată într-o declarație din raport.

De când a fost emis avertismentul, mii de pescari au stat departe de Mare și li se oferă, de asemenea, o indemnizație de 7.200 de pesos (384 de dolari) pe an. Cu toate acestea, această sumă nu este suficientă pentru ca oamenii să își asigure traiul atunci când nu câștigă din pescuitul în Mare.

Sfaturi halucinante. Conform biologilor locali, a fost emisă o recomandare către pescari prin care li se cere să nu poarte costume de neopren negru, deoarece rechinii îi pot confunda cu focile. Biologii au dat și o soluție concretă și i-au sfătuit pe oamenii care trăiesc din pescuit să își picteze dungi albe pe costume, pentru a semăna cu șerpii de corali veninoși.