Actual

Scandal în învățământ. Ce se întâmplă cu salariile profesorilor de la 1 septembrie 2020

Scandal în învățământ.  Ce se întâmplă cu salariile profesorilor de la 1 septembrie 2020

Scandal în învățământ. Salariile profesorilor ar fi trebuit să crească cu 16% de la 1 septembrie 2020, anunță Ministerul Educației într-un comunicat de presă.

Ce se întâmplă cu salariile profesorilor

Ministerul educație reamintește faptul că de la 1 ianuarie 2020 salariile au fost majorate cu 8%, iar ultimele două tranșe de majorare până la grila prevăzută de Legea 153/2017 ar fi trebuit să intre in viguare luna viitoare.

Rectificarea bugetară amână însă această creștere, cu totul, până în septembrie 2021, iar instituția spune că chiar și așa, majorarea tot va avea loc “mai devreme cu un an față de ceea ce s-a decis în Parlament”.

 

Comunicatul transmis de minister legat de salariile profesorilor:

“Majorarea era prevăzută în Legea salarizării pentru anul 2022, dar a fost devansată și majorările au fost acordate mai devreme, ceea ce înseamnă că de la 1 ianuarie 2020 salariile pentru profesori au crescut cu 8% (prima tranșă).

Practic, majorarea de 16% (tranșele a doua și a treia), care semnifică atingerea nivelului majorărilor prevăzute pentru anul 2022 și care a fost mutată pentru 1 septembrie 2020 (devansată, deci, cu doi ani), este acum prevăzută pentru 1 septembrie 2021

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *