Info Actual > Politică > Scandal în Parlament! Ce spun liderii partidelor parlamentare după depunerea mandatului de către Cîțu
Politică

Scandal în Parlament! Ce spun liderii partidelor parlamentare după depunerea mandatului de către Cîțu

Scandal în Parlament! Ce spun liderii partidelor parlamentare după depunerea mandatului de catre premierul desemnat. Liderii partidelor parlamentare au făcut declarații după ce premierul desemnat Florin Cîţu și-a depus mandatul, cu puțin timp înaintea începerii ședinței în care trebuia supusă la vot învestirea sa.

Parlamentarii de pe toată scena politică, cu excepția PNL, au fost surprinși de anunțul făcut de Florin Cîțu cu puțin timp înainte de începerea ședinței de plen. Într-un mesaj postat pe Facebook, Florin Cîțu arăta că gestul său trebuie interpretat în contextul prin care trece astăzi România. El explica faptul că trebuie să fie alături de partid și de președintele lui în momentele dificile. “Cred cu tărie că pentru a avea succes în alegerile care vin președintele partidului trebuie să fie și prim-ministru” – mai spune acesta, care arăta că desemnarea lui s-a făcut în contextul în care alegerile anticipate erau o soluție agreată de partide, dar această variantă – spune el – nu mai există astăzi.

 

PSD salută decizia lui Florin Cîțu

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, susține că retragerea lui Florin Cîţu reprezintă cel mai bun lucru care i se putea întâmpla României. El spune că așteaptă ca președintele Klaus Iohannis să îi cheme la consultări și i-a rugat pe parlamentari să nu plece din București, pentru că în weekend ar putea avea loc audierile noilor miniștri.

 

Scandal în Parlament! Pro Romania, USR, PMP critică decizia de depunere a mandatului de către premierul desemnat

Liderii Pro România – Victor Ponta și USR – Dan Barna s-au declarat uimiți de decizia lui Florin Cîțu, având în vedere contextul actual, legat de coronavirus.

PMP face un apel la responsabilitate și celeritate pentru instalarea unui guvern cu puteri depline, în timp ce ALDE consideră că ceea ce s-a întâmplat este o rușine pentru România ca țară.