Actual Politică

Scandal în PNL. Primarul Ploieștiului o atacă pe Roberta Anastase: „Niciodată nu s-a rugat de mine să facem vreo creșă”

Scandal în PNL. Primarul Ploieștiului o atacă pe Roberta Anastase: „Niciodată nu s-a rugat de mine să facem vreo creșă”

Liberalii când nu se ceartă cu colegii de coaliţie se ceartă între ei. Primarul municipiului Ploieşti, liberalul Andrei Volosevici se ceartă cu preşedintelui PNL Ploieşti, senatorul Roberta Anastase. Tema fiind o creşă. Roberta Anastase susţine, într-o postare pe Facebook că a insistat pe lângă primarul municipiului să construiască o creşă. La rândul său, primarul cataloghează drept ”jenantă” atitudinea şefei sale de partid.

Scandal în PNL. Primarul Ploieștiului o atacă pe Roberta Anastase: „Niciodată nu s-a rugat de mine să facem vreo creșă”

Roberta Anastase a postat, joi, un mesaj prin care distribuia un articol dintr-un ziar local care a publicat un comunicat al municipalităţii prin care se anunţa că Primăria a semnat un contract de finanţare pentru o creşă.

”Mă bucur foarte mult că s-a ajuns în etapa semnării acestor contracte. Îmi aduc aminte ca am avut o discuţie cu ministru dezvoltării, Atilla Cseke, care mi-a atras atenţia că Ploieştiul era printre puţinele municipii, dacă nu singurul, care nu aplicase pentru acest program naţional. Mi-a luat ceva timp să îl conving pe primar că e nevoie de creşe noi în Ploieşti şi că acest program reprezintă o oportunitate. Ce să mai zic? Totul e bine când se termină cu bine!”, a scris Roberta Anastase.

Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici nu a rămas indiferent şi i-a atras atenţia colegei de partid că nu este informată.

”Pare că începe să devină un obicei aşa… jenant, pentru o persoană din spaţiul public – şi aici mă adresez doamnei senator Roberta Anastase – şi este jenant că pare că nu înţelege exact care-s creşele, care-s programele… Eu aş ruga-o elegant pe doamna să se informeze – ştiu că nu o pasionează foarte mult decât la nivel declarativ administraţia locală – dar după cum ştiţi, ieri am semnat nişte contracte, spun eu, importante: nişte copii din Ploieşti (…) vor merge la o creşă nouă. Niciodată doamna Anastase nu s-a rugat de mine ca să facem o creşă. În plus, ceea ce noi am pus oficial pe site-ul Primăriei, ieri, a fost altă creşă decât crede doamna.

Concret, spune Andrei Volosevici şi vorbim pe documente: în 8 iulie 2021, cu mult înainte să apară pe PNRR Programul cu creşele, Primăria municipiului Ploieşti a făcut solicitare către CNI cu corespondenţă care s-a aprobat, discuţia fiind purtată de nişte consilieri, nu de doamna. Am depus toate documentele la CNI, am ţinut corespondenţă, am mers pe lista-sinteză, după care s-a aprobat. Ce s-a întâmplat? A apărut programul PNRR pe creşe. Nefiind bani la CNI, şi CNI-ul a mutat partea de creşe pe PNRR, dar noi eram anunţaţi că am reuşit să semnăm contractul pe Aleea Strunga.

„Nu are nicio legătură cu povestea pe care o spune doamna senator – şi ruşinică, Roberta! – cu noua depunere, şi de fapt a fost depusă din decembrie de când a apărut programul pe PNRR şi care vizează o construcţie a unei creşe pe Cosminele. Eu înţeleg că nu mă mai iubeşte. Nu m-o mai iubi, asta este, ce să facem? Dar cinstit, totuşi un senator al României care dezinformează, e cam jenant. (…) Doamna senator, cu tot respectul, mai lăsaţi minciunile!”, a afirmat primarul Andrei Volosevici.

Nu este prima ceartă între cei doi. În iulie, Andrei Volosevici o critica de asemenea pe Roberta Anastase, care distribuise un comunicat dat publicităţii de către membri PNL din Consiliul Local Ploieşti care reclamau că Primăria le cere să semneze o declaraţie de confidenţialitate pentru a avea acces la datele unui studiu de prefezabilitate realizat de Banca Mondială şi plătit cu 100.000 de euro din bani publici, pentru realizarea unui spital.