Actual Politică

Scandal între Ciolacu și Cîțu pe tema „tiriplicilor care își dau cu părerea”

Scandal între Ciolacu și Cîțu pe tema „tiriplicilor care își dau cu părerea”

Prietenia lui Florin Cîţu cu Marcel Ciolacu a ţinut preţ de o horă la Chişinău. Reveniţi în ţară au început şicanele politice. Președintele Senatului, Florin Cîțu, a atacat dur colegii din coaliție. După ce Marcel Ciolacu, președintele PSD, a acuzat că „tot felul de tiriflici vin la discuțiile coaliției și încurcă procesul de luare a unor decizii bune pentru populație”, Cîțu a răbufnit.

Scandal între Ciolacu și Cîțu pe tema „tiriplicilor care își dau cu părerea”

„Vom face în interiorul partidului evaluarea. Vom vedea cum funcționează coaliția. Văd un sector privat care se simte hărțuit, care ține de bani, și care nu știe dacă anul viitor va plăti taxe mai multe. Domnul Ciolacu cred că vrea să închidă România, fără sector privat nu existăm”, a declarat Florin Cîțu.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat, luni, la sediul partidului, înainte de şedinţa conducerii PSD, despre discuţiile din coaliţie privind modificările aduse Codului Fiscal, că s-a săturat ca la fiecare discuţie aşezată să apară tot felul de tiriflici care vin şi îşi dau cu părerea, după ce au distrus România, şi să spună cât de bună e cota unică care nu mai există în România. El a mai spus că trebuie plafonat preţul la combustibili, iar noile măsuri trebuie adoptate cât mai repede, prin Ordonanţă.

”M-am săturat la fiecare discuţie aşezată să apară tot felul de tiriflici care vin şi îşi dau cu părarea, după ce au distrus România, şi să spună ce se întâmplă şi cum creionează ei viitorul luminos, şi cât de bună e cota unică care nu mai există în România. E o mutaţie, cu excepţie”, a spus liderul PSD. Marcel Ciolacu a precizat că el vrea în continuare să se aşeze la masă coaliţia şi să ia decizii în baza cifrelor, să se intervină unde sunt speculaţii.

”Cum este acum, zona carburanţilor, este evident că trebuie venit cu o plafonare clară a preţului, în limite şi să aibă toate fiemele o marjă de profit”, a precizat Ciolacu, arătând că nimeni nu face muncă voluntară.

”Nu se poate să rămânem şi să avem reacţie, cum are Consiliul Concurenţei, după 5 ani de zile sau 3 ani de zile”, a afirmat Marcel Ciolacu, afirmând că altfel nu se poate construi nimic.

”Nu nu fac nimic şi nu pun nicio condiţie şi nu pun nicio linie roşie. Invit pe toţi partenerii, că nu suint doar PNL şi PSD în coaliţie, sunt şi UDMR şi minorităţile, să ne aşezăm la masă, cu specialiştii, cu ministrul Finanţelor. Este timp, stăm o săptămână, dacă este nevoie, 12 ore pe zi, şi închidem şi ieşim cu ceva, ce facem pe termen scurt şi mediu”, a mai afirmat Ciolacu.

Eu nu sunt pompier de serviciu, am fost pompier după două guvernări de dreapta dezastruoase”, a mai afirmat Ciolacu, precizând că vrea „o coaliţie responsabilă şi aşezată”, arătând că va avea această discuţie în coaliţie.

Despre momentul când ar trebui adoptate măsurile, el a afirmat: ”Dacă decizia o iei mai repede prin Ordonanţă, prin lege ştim foarte bine că durează cel puţin trei săptămâni, părarea mea e că este o decizie care trebuie luată prin Ordonanţă”.

Cîțu spune că vechea guvernare a eliminat suprataxele puse de PSD

Cu o zi în urmă, fostul premier Florin Cîţu a afirmat, într-o postare pe Facebook, că în doi ani de zile de guvernare liberală nu s-a vorbit de creşterea taxelor, ci au fost eliminate suprataxe şi supraaccize introduse de PSD în perioada 2017-2019 şi că PSD este la guvernare de 6 luni şi întreg sectorul privat este bulversat pentru că nu ştie ”ce taxe noi mai doresc PSD-iştii să introducă”. El a susţinut necesitatea refomei pensiilor, salarizării bugetarilor şi reformei în administraţia publică, apreciind că orice politician care nu face reforme este susceptibil de subminarea economiei naţionale.

”Liberalii se gândesc la România de mâine”, a precizat Florin Cîţu, care a lansat şi o provocare pentru liderul PSD Marcel Ciolacu, ”cu mandatele pe masă”: să scadă taxele şi totuşi să crească veniturile la buget, aşa cum au făcut liberalii în 2020 şi 2021.

Cum s-a încins lupta declarațiilor

Deputatul PSD Daniel Suciu, vicepreședinte al Camerei Deputaților le-a cerut şi el liberalilor să-l pondereze pe Florin Cîţu.

„Dragi colegi liberali, mulți de bună credință…nu vreți să discutați cu un domn, electron liber, care de atâtea luni doar bagă bățul prin gard, mereu ofuscat, mereu nemulțumit, mereu atoateștiutor? Din moment ce chiar voi i-ați curmat visele de mărire, convinși că drumul alături de el este înfundat și l-ați schimbat din președinte, sper că nu ne cereți nouă să îi mai tolerăm ieșirile deloc principiale și pline de egoism adolescentin. Să ne aducem aminte de miliardele date pe vaccinuri pentru 3 Românii, de 200 miliarde împrumutate, de liberalizarea prețului la energie și atât de multe altele?”, a scris, pe Facebook, Daniel Suciu.

În apărarea lui Florin Cîţu a sărit Cătălin Drulă, care l-a întrebat pe Marcel Ciolacu câte ore a lucrat la privat, adăugând să îi numeşti „tiriplici” pe toţi cei care susţin cota unică, arată că nu înţelegi nimic din economie.

”Domnule Marcel Ciolacu, câte ore aţi lucrat la privat? Să îi numeşti „tiriplici” pe toţi cei care susţin cota unică, arată că nu înţelegi nimic din economie. Ar fi şi greu, în condiţiile în care primul loc de muncă a fost la vârsta de 34 ani – şi atunci în propria „firmă”. Ar fi şi greu să vrei altceva decât noi taxe, atunci când toată viaţa ai trăit din sinecuri la stat”, scrie Moşteanu pe Facebook.