Actual

Scandal mare în partidul lui George Simion. Nici PNŢCD nu se lasă mai prejos

Scandal mare în partidul lui George Simion. Nici PNŢCD nu se lasă mai prejos

PNŢCD numără în prezent un europarlamentar şi un vicepreşedinte de municipiul, acesta fiind Baia Mare, Cristian Terheş şi Doru Dăncuş. Preşedintele PNŢCD Aurelian Pavelescu este pregătit să-i dea afară din partid, după ce aceştia au descoperit nişte datorii financiare.

Scandal mare în partidul lui George Simion. Nici PNŢCD nu se lasă mai prejos

Reacţia lui Aurelian Pavelescu vine ca urmare a faptului că cei doi au discutat cu parlamentarii care vor să treacă la PNŢCD, iar Pavelescu se opune venirii acestora, deoarece ar pierde puterea în partid.

De asemenea, George Simion ştie că aproximativ 12 parlamentari din partidul său doresc să se înscrie în PNŢCD şi să formeze un nou grup politic în Camera Deputaţilor, urmând ca ţărăniştii să ia o decizie într-un Consiliu Naţional de Conducere cu privire la venirea acestora în partid.

Forul de conducere a fost convocat pentru data de 6 mai, dar nu pentru primirea de noi membri, ci despre situaţia financiară a PNŢCD.

Reacţia lui Pavelescu contra lui Cristian Terheş şi Doru Dăncuş vine şi ca urmare a faptului că cei doi au descoperit datorii imense acumulate de partid, ca urmare a unor amenzi şi confiscări dispuse de AEP, datorii pe care cei doi le-au adus la cunoştinţa membrilor din conducerea partidului.

PNŢCD a fost amendat de AEP, în 2021, cu 65.000 de lei şi a dispus confiscarea sumei de 558.150 obţinuti de partid din activităţi ilicite. Sumele respective nu au fost contestate în instanţă, contravenţiile rămânând definitive, iar ANAF doreşte acum recuperarea, confirmă surse instituţionale, citate de stiripesurse.ro. La acest total de 623.000 de lei, mai există alte zeci de mii de lei din datorii anterioare pe care PNŢCD trebuie să le plătească, iar dacă partidul nu plăteşte sumele datorate, ANAF se poate întoarce şi contra membrilor biroului de conducere al partidului de la care să recupereze datoria.

Cristian Terhes este singurul europarlamentar al PNŢCD, iar Doru Dăncuş este preşedinte CNC şi viceprimar al municipiului Baia Mare.

De partea cealaltă, la AUR este scandal în toată regula. George Simion este acuzat de deputatul Daniel George Rusu, fost membru AUR ,că „beția puterii i-a venit de hac” și George Simion a devenit un alt om din această cauză.

„Nu trebuie sa faci parte dintr-un partid sau altul pentru a avea calitatea de OM!”, a scris George Rusu pe Facebook, în data de 29 aprilie,  adăugând că „nu trebuie să fi la AUR, pentru a fi și a avea un caracter de AUR”.