Diverse

Scandal pe marginea aleii dintr-un cimitir. „Au betonat morții”

Scandal pe marginea aleii dintr-un cimitir. „Au betonat morții”
Foto: captura Digi 24

O alee de ciment făcută peste morminte a împărțit satul Mirceştii Vechi din județul Vrancea în două tabere. Localnicii care și-au găsit mormintele rudelor acoperite cu beton au fost extrem de revoltate când s-au văzut față în față cu realitatea șocantă.

Un adevărat război local a izbucnit într-un sat din judeţul Vrancea. Mai mulți locuitori ai comunei vrâncene s-au trezit peste noapte că în locul unde sunt îngropate rudele a fost turnat beton, pentru a se amenaja o alee de acces în cimitir.

Imediat după finalizarea lucrării, oamenii s-au alertat între ei: „Au betonat morții!”

Când oamenii i-au cerut socoteală preotului, alți localnici i-au luat apărarea. De aici până la un scandal în toată regula nu a mai fost decât un pas. În final, preotul a dat ordin ca aleea să fie spartă și îndepărtate bucățile de ciment. Astfe, aleea care a învrăjbit tot satul a fost desfiinţată după numai 4 zile din momentul când oameni au luat reacție.

Căutați de presa locală, nici primarul și nici preotul satului nu au fost de găsit, „parcă au intrat ambii în pâmânt”, spun ironic oamenii.

Ce au zis localnicii, pe social media și intervievați de presă (digi24):

Sâmbătă au turnat alee, luni au decupat doar mormântul meu. Ieri la 7,20 am sunat, deja era spart. Seara a venit domn’ primar, s-a uitat, da, este decupat, la 7,20 a spart toată aleea, noaptea.

-Peste câte morminte trecea aleea? -Peste toate astea, deci 10, 15 morminte, deci jumate de mormânt l-a pus cu beton. 

Să cad jos, doamnă. Este mama mea. Gabriela Dumitrache – localnică: La 7 era fărâmată toată aleea. Cred că au mai fost nemulțumiți, că dacă nu mai erau și alții nemultumiți cred că rămânea decupat numai la noi.

Astăzi o să o dea cu număr de înregistrare pentru profanare de morminte. S-a turnat până la jumătatea mormântului beton, depun plângere. De ieri am fost la poliție.

Sunt însă localnici care îi iau apărarea preotului: Băieții au greșit, părintele nu are nicio vină. Părintele nu le-a dat consimțământul, au greșit oamenii, involuntar, cei care au turnat cimentul au greșit.

Până să se afle adevărul, satul rămâne împărțit în două. Rămâne doar ca oameni legii să își facă datoria și în acest caz.

Filmare video click aici.