International

Scandalul de la Palatul Buckingham continuă: prințul Harry așteaptă scuze de la Casa Regală

Scandalul de la Palatul Buckingham continuă: prințul Harry așteaptă scuze de la Casa Regală

Prințul Harry dorește scuze din partea familiei regale britanice pentru modul în care a fost tratat în timpul ceremoniilor cu ocazia Jubileului de Platină al Reginei

Scandalul de la Palatul Buckingham continuă: prințul Harry așteaptă scuze de la Casa Regală

Afirmația că prințul Harry e supărat și că așteaptă scuze pentru felul în care a fost tratat de Casa Regală pe parcursul vizitei sale la Londra a fost susținută de jurnalista Angela Levin, care a petrecut un an cu Ducele de Sussex în timp ce acesta își scria biografia, indicând că prințul este ”absolut furios”. Levin a afirmat că Harry nu a avut în plan să vorbească cu William înainte de a se urca în avionul ce-i ducea înapoi spre casă pe el, soția Meghan și copiii Lilibet, în vârstă de un an, și Archie, de trei ani. Experta a lăsat astfel de înțeles că William și Harry nu s-au întâlnit în privat în timpul sărbătorii de patru zile.

Soții Sussex s-au întâlnit cu Regina, deși cererea lor pentru o fotografie cu monarhul împreună cu bebelușul Lilibet a fost respinsă de oficialii palatului.

Un singur eveniment public

Ducii de Sussex au participat public la un singur eveniment jubiliar și anume slujba de mulțumire de la St Paul’s. În rest, Harry și Meghan au rămas sau au fost ținuți complet izolați, neparticipând la ceremoniile simbolice ale Jubileului. De asemenea, se crede că aceștia s-au întâlnit cu Charles și Camilla în privat, în cursul zilei de joi, deși sursele nu au fost confirmate de Palat.

Levin a declarat pentru ziarul The Sun Online: „Cred că este foarte, foarte supărat că a fost în mare măsură ignorat. Încă simte că i se datorează scuze. Dar el este cel care ar trebui să-și ceară scuze. El a spus în timpul interviului cu Oprah că Charles și William au fost prinși în capcană, a spus că a fost abandonat de tatăl său”.

print

De asemenea, jurnalista a mai declarat că  ”Ar fi trebuit să rămână câteva zile după aceea, să petreacă timp cu Regina după ce îndatoririle ei s-au terminat, să încerce să îndrepte lucrurile cu William. Ar fi avut timp, dar au ales să se grăbească și să plece”, fapt care ar indica clar că Harry a ”pierdut orice respect pentru oricine acum”. Ea a adăugat: „Toată nerăbdarea și autodistrugerea lui sunt vizibile. Nu o poate ascunde”.

Refuzul Reginei și furia lui Meghan

 S-a vehiculat faptul că Regina le-a interzis lui Harry și Meghan să se fotografieze cu ea. Monarhul a întâlnit-o pentru prima dată pe strănepoata sa, Lilibet, însă a refuzat să apară public și cu aceasta.

Jurnalistul de investigație Tom Bower, care lucrează la o biografie a ducesei de Sussex, a declarat: „Meghan a fost furioasă când a auzit că fotografiile de la întâlnirea lor la Windsor nu au fost publicate. Interdicția a fost aplicată la balcon, pentru ceremonia Trooping the Colour, dar și la catedrala St Paul. Apoi, a venit lovitura finală: nicio fotografie cu Lilibet și străbunica ei. În fine, Palatul joacă o mână bună”. El a mai adăugat: ”Contractul Ducilor de Sussex cu Netflix este în pericol. Vetoul asupra fotografiilor va alimenta resentimentele familiei mutate peste ocean. Represaliile lui Harry s-ar putea concretiza în mai multe dezvăluiri în cartea sa, care urmează să fie publicată mai târziu în acest an. Acesta este un joc periculos pentru ambele părți”.

Speculațiile asupra viitorului politic și financiar al cuplului Harry și Meghan rămâne un subiect principal al presei de cancan, însă este greu de imaginat că cei doi ar putea fi abandonați iremediabil de către Familia regală britanică.