Social

Scandalul iscat de primarul Timișoarei cu privire la terase ia proporții. Un alt patron arată de ce sunt decizii aberante

Scandalul iscat de primarul Timișoarei cu privire la terase ia proporții. Un alt patron arată de ce sunt decizii aberante

Semnalam ieri, marele scandal izbucnit  între proprietarii de terase din Timșoara și adminstrația locală, în legătură cu noul regulament de funcționare a acestor afaceri.

Scandalul iscat de primarul Timișoarei cu privire la terase ia proporții. Un alt patron arată de ce sunt decizii aberante

Administrația condusă de Dominic Fritz a elaborat un nou regulament de funcționare a teraselor care îi nemulțumește profund pe proprietarii acestora. Cu atât mai mult cu cât se aseamănă restricților impuse în perioada fulminantă a COVID-19. Oamenii de afaceri atenționează că, dacă vor fi puse în aplicare, noile reguli îi vor duce în scurt timp către faliment. De asemenea, spun că sunt măsuri aberante,

Unul dintre patronii de terase, Dan Dinu, a descris într-o postare pe pagina lui de Facebook cât de exagerate sunt noile măsuri și acuză de dictatuă Primăria Timișoara și pe primarul care o conduce.

Primarul interzice muzica, jardinierele cu flori și reclamele de pe umbrele

„Reclamele pe umbrele vor fi interzise. Ce nu intelege legiuitorul, este faptul ca majoritatea acestor umbrele sunt puse la dispozitie de catre furnizorii de bauturi. Aceste investitii exista deja, un astfel de lucru ducand la investitii inutile si foarte costisitoare pentru terase. In contrapartida, as propune ca PMT sa stearga reclamele de pe mijloacele de transport in comun, atat la sponsori cat si cele referitoare la institutia PMT. Si acesta e doar un exemplu. Nu vreau sa dezvolt problema in zona marketingului, ca aici PMT este repetenta si nu ar putea sa inteleaga acest capitol

– interzicerea jardinierelor pe terase. Acele jardiniere au rol peisagistic cat si creeaza intimitate si delimiteaza un spatiu. Aici ar trebui definit tipul de jardiniere, nu interzicerea lor.
– interzicerea muzicii pe terase, chiar si ambientala. Pai sa ii ia cineva pe frumosii nostri alesi si liberi ( aici ma refer la initiatorii proiectului) si sa i duca la o nunta fara muzica. Oamenii ies in oras la terase si revin la acele terase, nu pentru apa plata si pt cafeaua de la o terasa, ci pentru ambient si emotia pe care o traiesc acolo. Fara muzica, cele doua elemente dispar. Nu toti locuitorii orasului stau la terase cu castile in urechi.
– interzicerea muzicii la rece. Imaginati va ca mergeti la celebra berarie HB din Munchen si acolo nu veti intalni celebra orchestra care evolueaza acolo. Beraria functioneaza din 1598 si nici macar Hitler nu si a permis sa interzica muzica live de acolo. Fiecare oras are locurile lui in care performeaza muzica live. In Timisoara, aceste locuri se identifica cu Gradina Banateana, Beraria 700, Cina, etc. Evident ca trebuiesc reglementate, dar nu poti sa scoti muzica live sau la rece.
– O alta problema este inchiderea teraselor prin elemente de plexiglass sau sticla, in perioada rece. Pai stimati initiatori ai proiectului, aceste terase pot contribui in sezonul rece la bugetul local. Daca ele nu sunt protejate, PMT nu va incasa nimic. Dar aceste incasari sunt un fleac fata de amenzile istorice pt certificate verzi. Cand va mai plimbati prin Romania sau prin Europa, priviti pe strada si veti realiza ca acest gen de terase este prezent. Nu va mai burdusiti buzunarele cu bauturi din frigiderele hotelurilor si slapi de unica folsinta, ci priviti pe strada si veti intelege.

„Nu mai transformați orașul într-o cloacă!”

Ar mai fi multe de spus. Ca si concluzie, stimati domni, nu mai transformati acest oras superb intr o cloaca, mai ales in pragul anului 2023.
Ca turistii nu vor veni in Timisoara pentru cultura, pentru ca este inexistenta, tot din cauza voastra, ca ati reusit sa va impartiti bugetele pt firmele clientelare.
Inainte de a face propuneri legislative, debarasati va de frustarile personale si ganditi pentru oamenii normali ai acestui oras, care si doresc sa iasa la o terasa si sa nu fie batuti de vant si ploaie, asa cum unora va place.
Datorita voua, au inceput sa apara glume de genul: Timisoara e un Arad mai mare !!
Poate nu ati observat, dar mai nou Timisoara se remarca prin oameni care se sinucid. Incercati sa destindeti cetatenii, nu favorizati suicidul !
Concordia civium murus urbium !”, a scris Dan Dinu pe pagina sa de Facebook.

Primarul Timișoarei, inspirat de restricțiile Covid în privința teraselor: le taie curentul și vrea să le închidă mai devreme