Actual Social

Breaking: Dominic Fritz s-a trezit cu Poliția în Primărie. Anchetă pentru abuz în serviciu. „Asta nu mă va opri”

Dominic Fritz s-a trezit cu Poliția în Primărie. Anchetă pentru abuz în serviciu. „Asta nu mă va opri”
Facebook

În această dimineață, polițiștii din cadrul IPJ Timiș au descins în Primăria Timișoara, într-un nou dosar care cercetează acuzații de abuz în serviciu. Se pare că oamenii legii ridică documente, iar în centrul atenției se află o tânără pe nume Rebeca Bedelean, care ar fi ajuns șefă la Spații verzi în primărie, fără să aibă vechimea cerută prin lege.

Dominic Fritz s-a trezit cu Poliția în Primărie. Anchetă pentru abuz în serviciu. „Asta nu mă va opri”

În timp ce au loc descinderi în primărie, Dominic Fritz, a postat pe Facebook un text în care acuză că 11 hectare de teren aparținând primăriei sunt folosite fără drept de oameni de afaceri.

„Cum să furi 11 hectare în mijlocul orașului, nederanjat de nimeni? Exact asta se întâmplă de ani de zile cu multe terenuri ale primăriei de pe malul Begăi. Deși sunt domeniul public, pe ele funcționează activități private – terase, cluburi, zone de agrement – și sunt ridicate chiar construcții fără niciun titlu legal. Bugetul Timisoarei a pierdut și încă pierde zeci de milioane de lei pentru că unii fac profit pe proprietatea noastră a tuturor fără să plătească niciun leu.

Parazitarea domeniului public se va termina.

De azi, o echipă multidisciplinară din Primărie și Poliție Locală va demara o amplă acțiune de verificare a modului în care este ocupat domeniul public și privat al Municipiului Timișoara, mai ales pe malul Begăi. Și vom recupera ce este de recuperat.

Deși există deja dosare pe rol la unele dintre cazuri, cum este la Ștrandul Termal sau la Clubul Heaven, sunt încă multe situații nesesizate până acum. Știu că această acțiune îmi va pune o grămadă de mafioți în cap. Știu că deranjez un cuib de viespi care până acum a avut protecție. Mă aștept la procese, la denigrări și campanii de manipulare prin ricoșeu. Dar asta nu mă va opri. Vom aduce milioane de lei în bugetul local și vom valorifica malul Begăi în beneficiul tuturor timișorenilor. Vă țin la curent”, scrie Fritz pe Facebook.

Ancheta este legată de modul în care a fost organizat concursul pentru ocuparea funcției de execuție vacante de consilier la Serviciul spații verzi și locuri de joacă, câștigat de o membră USR. Rebeccăi Bedelean i-a fost validat dosarul chiar dacă nu îndeplinea condițiile minime și apoi a câștigat concursul.

De asemenea, investigația este legată și de concursul organizat de administrația Fritz la Piețe SA, câștigător fiind un membru al USR.