Actual Diverse

Scena record de la SAGA a adunat peste 150 de mii de oameni. S-a anunțat și următorul grand spectacol

Scena record de la SAGA a adunat peste 150 de mii de oameni. S-a anunțat și următorul grand spectacol
Arhivă

Un eveniment așteptat de toții fanii muzicii. Lumini, culoare, bucurie și desigur, muzică. spectacolul unic a fost oferit de cei mai cunoscuți DJ ai lumii. Câțiva artiști au venit pentru prima dată în România. Și s-a înregistrat și un record. Este vorba despre o scenă impresionantă, care nu a mai fost văzută până acum, în țara noastră.

Scena record de la SAGA a adunat peste 150 de mii de oameni. S-a anunțat și următorul grand spectacol

Cea de-a doua ediție a SAGA Festival a avut loc pe Arena Națională din București în acest week-end: 03 – 05 iunie 2022. Peste 150.000 de oameni au fost prezenți pe cel mai mare stadion al țării pentru a asculta muzica unora dintre cei mai cunoscuți DJ ai lumii.

Conform opiniei organizatorilor, spectatori din 85 de țări au fost prezenți în weekend la SAGA și s-au distrat alături de artiștii lor preferați, precum Marshmello, Salvatore Ganacci, Tiesto, DJ Snake, Afrojack, Deadmau5, Timmy Trumpet, Fedde Le Grand, Black Coffee, Fisher, Meduza, Oxia, Hot Since 82 și Sickick. Aceștia sunt doar câțiva dintre artiștii care au urcat pe scenele SAGA și au încântat publicul cu show-uri speciale.

Purle Disco Machine, Acraze, Camelphat, Da Tweekaz, Honey Dijon, Dom Dolla, John Summit și Riton, sunt câteva nume care au venit pentru prima dată în România.

Celebrii artiști și DJ din România, precum Guess Who, Spike, Mitză, CTC, Dutu Persic, Sandy Rivera, Christian Thomson și mulți alții au fost prezenți pe scena sustenabilă Switch, by Reciclad`OR, spun organizatorii.

Următorii cinci ani tot la Arena

SAGA Festival și-a anunțat prezența, tot pe Arena Națională, pentru următorii cinci ani Imediat după finalul festivalului au fost anunțate zilele pentru SAGA 2023: 23-25 iunie! Și așa cum au obișnuit publicul, următorul spectacol va fi cel puțin la fel de grandios.

Le mulțumim tuturor participanților care au fost alături de noi în aceste 3 zile, am fost sincer copleșit de numărul lor mare. Acest lucru ne motivează și mai mult pentru a aduce o nouă ediție extraordinară în 2023”, a spus Allan Hardenberg, CEO ALDA, organizatorul evenimentului.

O scenă record

Peste 5.000 de oameni au lucrat la o scenă record. Pentru buna desfășurare e evenimentului de pe Arena Națională s-a construit o scenă uriașă cu 40 de metri înălțime și o deschidere de 150 de metri. Reprezentând o premieră în România, scena a avut 1.500 de metri pătraţi de leduri de 4.8 mm pixel pitch şi rezoluţie 4k, lumini statice şi inteligente.

Peste 90 de tiruri cu echipamente au sosit din Olanda, Germania, Belgia, Polonia şi Ungaria, iar zilnic aproape 5.000 de oameni au lucrat pentru realizarea unui eveniment unic în România, pe care festivalieri din 85 de ţări îl așteptau cu nerăbdare.

Mai mult de 1.000 de tone de schele şi grile, 200 kilometri de cabluri şi peste 800 boxe sunt doar câteva dintre elementele inedite care au întregit întregul ansamblu, de lumină și culoare, la cea de-a doua ediţie SAGA.

Foto: SAGA Festival