Info Actual > Politică > Schimbare majoră în Israel. Un nou guvern va fi învestit duminică
Politică

Schimbare majoră în Israel. Un nou guvern va fi învestit duminică

Schimbare majoră în Israel. Un nou guvern va fi învestit duminică

Schimbare majoră în Israel. Un nou guvern va fi învestit duminică. Opt fornațiuni politice vor veni la conducerea statului Israel. Pentru moment acest lucru va pune capăt crizei politice, care durează de mai bine de doi ani, din cauza rezultatelor neconcludente ale alegerilor legislative.

Schimbare majoră în Israel, după semnarea acordurilor de asociere de către liderii a opt formațiuni politice.

În Israel s-a încheiat semnarea acordurilor de coaliție între opt formațiuni politice care formează o majoritate în Knesset, Parlamentul de la Ierusalim.

Dacă duminică va primi votul de încredere în plen, guvernul de uniune îl va avea ca premier, în primii doi ani, pe Naftali Bennett. Funcția de premier este prin rotație. După doi ani, șeful Executivului ar urma să fie Yair Lapid, iar Naftali Bennett, supleantul acestuia.

Partidul islamiste Raam sprijină formarea noului guvern în schimbul unor fonduri foarte mari pentru proiecte în comunitatea arabă. În ceea ce privește religia și statul se menține statu-quo-ul. Modificările care intervin sunt în ceea ce privește convertirea la iudaism, care va fi făcută și de rabinii municipali.

oul guvern susține concurența în ceea ce privește acordarea certificatelor de Kashrut, adică verificarea ingredientelor, procesul de producție, inclusiv servirea alimentelor potrivit Legii evreiești. Vor fi mai multe instituții abilitate.

Se știe că Ministerul Finanțelor îi revine lui Avigdor Lieberman, liderul Partidului “Israel. Casa noastră”. Pentru Ministerul Transporturilor, a fost desemnată Merav Michaeli, șefa Partidului Muncii. Benny Gantz, liderul Albastru Alb, rămâne ministru al apărării.

Schimbare majoră în Israel. Relațiile României cu Israelul

Potrivit datelor ONRC, volumul total al schimburilor comerciale România-Israel însuma 570,15 milioane de euro, la sfârșitul anului 2020. La nivelul lunii martie 2021, în România activau un număr de 8298 de companii israeliene, cu o valoare totală a capitalului social subscris de 64,04 milioane de euro.