Actual

Schimbări drastice de la o zi la alta. Temperaturi mai mici cu 15 grade

meteo (Sursă foto: monden.ro)
Sursă foto: monden.ro

Anumite schimbări s-au produs la nivelul țării. Frigul începe să-și facă simțită prezența la nivelul țării. Sezonul rece s-a lăsat așteptat, dar acum a venit mai puternic ca niciodată. Valorile termice au scăzut drastic de la o zi la alta. Avem parte de temperaturi cu 15 drage mai mici. Vremea vine cu noi fenomene la nivelul teritoriului.

Vântul puternic a adus oamenilor probleme și pentru unii a reprezentat un moment critic. Frigul a ajuns și la munte , cu o intensitate mai mare. Au apărut fulgii de zăpadă, iar oamenii s-au confruntat cu temperaturi care se află sub normalul perioadei.

Temperaturi mai mici cu 15 grade

Țara începe să resimtă frigul. În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat temperaturi cu 15 grade mai mici. Deja, vremea s-a schimbat drastic în mai multe zone. Ne-am confruntat cu rafale puternice și chiar ninsoare la munte.

Rafalele puternice au ajuns chiar și la 80 de kilometri pe oră în Constanța. Mai mulți copaci au fost smulși din rădăcini și doborâți de mașini. De asemenea, viața oamenilor a fost pusă în pericol de intensitatea fenomenelor. Doi pescari care au fost surprinși de o vijelie pe mare și au încercat să ajungă la mal. După o zi de plajă și înot, o altă furtună puternică de nisip a lovit ieri după-amiază litoralul.

Cod galben de vânt

În toată țara, haosul a fost provocat de codul galben de vânt. Doi pescari din Constanța s-au luptat să ajungă la țărm, după ce au fost surprinși de o furtună puternică pe mare. Autoritățile portuare au fost solicitate să intervină pentru a-i ajuta. Dar, pescarii au reușit în cele din urmă să se întoarcă pe uscat pe cont propriu.

Mai mulți copaci au fost smulși din rădăcini, avariind mai multe vehicule. Proprietarii au stat neputincioși în timp ce vehiculele lor au fost distruse. Se pare că acești arbori care au cedat de la vânt reprezentau un pericol de mult timp. Aceștia erau însemnați, dar autoritățile nu au făcut lucrurile la timp. „Vântul a dărămat pomul ală care era aici. Era un pom care era însemnat de doi ani de zile şi ceva cu roşu.” a explicat un proprietar.

Furtună de nisip

Ieri după-amiază, pe Autostrada Soarelui, au fost surprinse imagini incredibile. Șoseaua de mare viteză a fost învăluită de o furtună de praf intensă. Șoferii care se întorceau ieri de la mare au fost nevoiți să își limiteze drastic viteza. Din cauza vizibilității aproape inexistente.

O furtună de nisip a măturat și litoralul. Plaja era încă plină de turiști când vremea s-a schimbat brusc. Nori imenși de nisip au năvălit în aer, în timp ce vântul s-a întețit. Oamenii au fugit pentru a se pune în siguranță. Cu o zi înainte, pe litoralul românesc fusese la fel de cald ca în sudul Spaniei. Aerul avea 26 de grade, în timp ce apa din mare avea 20 de grade. Vremea bună a dus la apariția turiștilor pe litoral, chiar și în luna octombrie.

„Tocmai de asta am venit! De plăcerea asta ca să facem baie, să ne bronzăm puţin, să facem poze, să ne simţim bine în weekend şi să ne bucurăm cât mai mult!” a explicat o turistă, care își petrecea weekendul la mare, conform Observator .