Actual Politică

Schimbări în PNL. Dinu Iancu-Sălăjanu urcă pe scara ierarhică a politicii liberale

Schimbări în PNL. Dinu Iancu-Sălăjanu urcă pe scara ierarhică a politicii liberale
Facebook

Politica de la centru şi locul număr doi în PNL, l-a făcut pe Lucian Bode să se retragă după 14 ani din funcţia de preşedinte al organizaţiei PNL Sălaj. Până la organizarea viitoarelor alegeri, interimatul este asigurat de prietenul său, Dinu Iancu-Sălăjanu care în prezent este președintele Consiliului Județean Sălaj.

Dinu Iancu-Sălăjanu urcă pe scara ierarhică a politicii liberale

Ministrul Lucian Bode a predat din acest week-end, conducerea Filialei PNL Sălaj lui Dinu Iancu-Sălăjanu, care va conduce interimar PNL Sălaj până la noile alegeri interne.

Lucian Bode este omul care a avut încredere în Dinu Iancu-Sălăjanu și l-a propulsat în fotoliul de președinte al CJ Sălaj.

„Am predat astăzi ștafeta PNL Sălaj după 14 ani în care am condus destinele acestei filiale, alături de o echipă minunată, alături de oameni care au pus suflet în tot ceea ce am construit.

Voi fi în continuare parte din echipa PNL Sălaj, dar din postura de membru și vom continua să dezvoltam împreună proiectul liberal.

Mi-am asumat poziția de Secretar General al partidului la nivel național, iar decizia de a renunța la mandatul de președinte al filialei PNL Sălaj este urmarea firească a acestui fapt”, precizează Lucian Bode.

Liberalul este convins că din postura de secretar general al PNL va avea de dus  multe bătălii politice.

„Am dus multe bătălii politice, vor urma și altele poate mai grele, dar de fiecare dată sentimentul că ai creat o echipă solidă este unul care te motivează și te face să mergi mai departe”, a mai declarat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

În 2020, când s-a decis să candideze pentru funcţia de preşedinte CJ Sălăj, Dinu Iancu Sălăjanu a dezvăluit ce l-a determinat să facă pasul spre politică: „apartenența la un grup care văd că lucrează pentru bunăstarea oamenilor din județul Sălaj, pentru dezvoltarea județului în întregul său”.

„E vorba despre Ministrul Transporturilor, domnul Lucian Bode, alături de care am făcut echipă și fac echipă de 12 ani. Dacă vom fi perseverenți, dacă vom ști să construim cu adevărat pentru locurile în care ne-am născut, unde trăim, unde ne avem familiile, putem să ajungem la rezultate care să ne dea posibilitatea să știm că n-am trăit degeaba în această lume”, a declarat în 2020, Sălăjan.

Începând cu 2001, Dinu Iancu Sălăjanu este şi directorul Casei de Cultură a Sindicatelor din Zalău, fiind şi colaborator al Operei Naţionale Bucureşti.