Actual

Schimbări majore pentru companii. Ce se va întâmpla cu serviciile contabile din 2024

Schimbări majore pentru companii. Ce se va întâmpla cu serviciile contabile din 2024
sursa foto: pexels.com

Din punct de vedere al contabilității, anul 2024 vine cu multe schimbări. Acestea au loc ca urmare a deciziei Guvernului. Odată cu data de 1 ianuarie, companiile vor fi nevoite să se adapteze. Serviciile contabile se vor schimba radical.

„Se schimba paradigma financiara in care functionau companiile. Pana acum, oamenii din business trimiteau facturile de la furnizori catre contabilitate” a scris analistul financiar Radu Georgescu pe Facebook.

Este vorba de noul sistem E-Factura. Care va schimba modul în care operează companiile din punct de vedere al contabilității. Se pare că aceste schimbări vor fi în detrimentul companiilor. „De la 1 ianuarie 2024 se modifică fluxul. Contabilii vor trimite facturile către oamenii din business. Din 2024 se vor înregistra în contabilitate doar facturile primite prin sistemul e-factură. Companiile trebuie să dezvolte sisteme de verificare a facturilor primite în e-factură. De asemenea trebuie să implementeze noi fluxuri de aprobare a facturilor” a explicat analistul, conform Daily Business .