Actual

Se acordă vouchere de 5.000 de euro! Marius Budăi a făcut anunțul

În cele mai recente declarații ale sale, ministrul Muncii, Marius Budăi, a dezvăluit un program inedit: distribuirea de vouchere în valoare de 5.000 de euro pentru românii cu dizabilități sau fără loc de muncă. Scopul principal al acestui proiect este de a le facilita acestor persoane găsirea unor opțiuni potrivite pe piața muncii.

În esență, se urmărește  garantarea persoanelor cu dizabilități accesul la un mediu fizic, informațional și comunicațional adecvat, pentru a le oferi posibilități egale pe piața muncii.

Vouchere de 5.000 de lei

„Țin foarte mult la un proiect pe care l-am depus în 2018, și anume tehnologia asistivă pentru persoanele cu dizabilități care sunt în căutarea unui loc de muncă. Nu este o sumă neglijabilă, este un voucher în valoare de 5.000 de euro. O persoană cu dizabilități, dacă vrea să se angajeze, primește acest sprijin de la stat pentru o tehnologie asistivă superioară”, a spus ministrul Marius Budăi.

Potrivit declarației ministrului Muncii, Marius Budăi, beneficiarii voucherelor de 5.000 de euro ar urma să fie persoane cu dizabilități și cei fără loc de muncă din România. De asemenea, oficialul intenționează să revizuiască ghidul beneficiarului și să discute despre aceste idei cu Comisia Europeană.

Potrivit oficialului, obiectivul major al acestor modificări este de a-i ajuta pe cei cu dizabilități care lucrează în prezent, oferindu-le asistența de care au nevoie pentru a se menține și a se dezvolta pe posturile lor.

Există zeci de mii de oferte de muncă

Iată ce a declarat Marius Budăi într-o postare pe pagina sa de Facebook: „Îmi doresc ca MMSS și ANOFM să devină, tot mai mult, acel liant între mediul de afaceri și cei care sunt în căutarea unui loc de muncă și au nevoie de sprijin. În acest sens, s-a organizat, la nivel naţional, Bursa generală a locurilor de muncă. Persoanele cu dizabilități și economia socială au avut un loc aparte în cadrul acestui eveniment.”, a scris ministrul pe Facebook.

Acesta a mai spus și că „Dacă la alte evenimente de acest gen am fost prezent în alte zone ale țării, astăzi (vineri – n.r.) am ales să particip alături de colegii mei din județul Botoșani.Peste 10.000 de persoane au fost selectate în vederea angajării, în urma Bursei generale a locurilor de muncă, care a avut loc în întreaga țară. La acțiune au luat parte peste 2.000 de agenți economici, care au oferit 33.399 de locuri de muncă și 25.000 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Printre județele în care au fost angajate cele mai multe persoane se numără Botoșani, Neamț, Constanța, Iași și Maramureș”, a mai informat ministrul Muncii, Marius Budăi, pe rețeaua de socializare Facebook, potrivit Știripesurse.