Actual International

Se clatină imperiul lui Kanye West. Familia lui George Floyd îl duce în instanță

Se clatină imperiul lui Kanye West. Familia lui George Floyd îl duce în instanță
Facebook

Mama fiicei lui George Floyd, Roxie Washington, l-a dat în judecată pe rapperul Kanye West pentru 250 de milioane de dolari (221 de milioane de lire sterline), după ce artistul a afirmat că bărbatul de 46 de ani a murit din cauza abuzului de droguri și că nu a fost ucis de ofițerul de poliție.

Procesul ar putea sfârși cu plata unor daune uriașe

Sâmbăta trecută, în cadrul podcastului Drink Champs, West, care și-a schimbat legal numele în Ye, a susținut că Floyd a murit din cauza unei supradoze de fentanil. În același interviu, care între timp a fost șters de YouTube, West a făcut și comentarii antisemite.

Cu toate acestea, medicul legist-șef al comitatului Hennepin, Dr. Andrew Baker, a declarat că moartea lui Floyd a avut drept cauză imediată „un stop cardiopulmonar complicat de subjugarea, imobilizarea și comprimarea gâtului de către forțele de ordine”, sau mai degrabă oprirea inimii și a plămânilor lui Floyd, care l-au împiedicat să respire.

Moartea lui Floyd, motorul mișcării Black Lives Matter

În mai 2020, moartea lui Floyd a stârnit indignare internațională și a alimentat o conversație globală despre brutalitatea poliției în SUA, după ce polițistul alb din Minneapolis Derek Chauvin a apăsat cu genunchiul pe gâtul bărbatului de culoare neînarmat timp de nouă minute și 29 de secunde în total, în timpul unei arestări în fața unui magazin alimentar Cup Foods.

În aprilie 2021, Chauvin a fost găsit vinovat de trei acuzații de crimă și omor prin imprudență și execută în prezent două pedepse cu închisoarea de peste 22 de ani, în regim de detenție simultană. Alți trei ofițeri implicați în incident au primit sentințe mai ușoare.

Avocații de la Witherspoon Law Group și Dixon & Dixon Attorneys at Law, care o reprezintă pe Roxie Washington, au depus, de asemenea, un ordin de întrerupere și încetare împotriva lui West.

Acesta spunea următoarele: „Cauza morții domnului Floyd este bine stabilită prin dovezile prezentate în instanțele de judecată în timpul proceselor penale și civile care au fost rezultatul morții sale premature și îngrozitoare. Cu toate acestea, ați făcut în mod rău intenționat declarații inexacte și nefondate, cauzând daune patrimoniului domnului Floyd și familiei sale”.