Info Actual

Info Actual > Politică > Se deschid școlile în 8 februarie? Klaus Iohannis i-a convocat pe premier și miniștri la Cotroceni, pentru a lua o decizie
Politică

Se deschid școlile în 8 februarie? Klaus Iohannis i-a convocat pe premier și miniștri la Cotroceni, pentru a lua o decizie

Se deschid școlile în 8 februarie? Klaus Iohannis i-a convocat pe premier și miniștri la Cotroceni, pentru a lua o decizie

Surse prezidențiale au declarat că, premierul Florin Cîțu, miniștrii Educației, Sănătății și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență au fost chemați astăzi la Cotroceni de președintele României, Klaus Iohannis, pentru a discuta despre oportunitatea deschiderii școlilor în semestrul II, pe 8 februarie.

După prânz ar urma să aibă loc discuția dintre Klaus Iohannis, premierul Florin Cîțu, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, ministrul Sănătății Vlad Voiculescu și șeful DSU Raed Arafat.

Surse prezidențiale mai spun că este așteptat, în jurul orei 17:00, Klaus Iohannis să facă o declarație de presă pe această temă.

Pe 12 ianuarie, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat, la emisiunea Adriana Nedelea LA FIX, că decizia finală privind redeschiderea școlii în format fizic din 8 februarie va fi comunicată „până la finalul lunii ianuarie, cu o săptămână înaintea începerii cursurilor”, ținând cont de situația ratei de infectare la acel moment.

”Totul va fi decis, responsabil, de către decidenții din Sănătate și Educație pe baza evoluției pe care o vom vedea în cea de-a doua jumătate a lunii ianuarie”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, pe 12 ianuarie, informează Libertatea.