Actual Diverse

Se întâmplă în România. Un bărbat a sunat la 112 și amenință cu o armă, anunțând că va împușca în oameni

Se întâmplă în România. Un bărbat a sunat la 112 și amenință cu o armă, anunțând că va împușca în oameni

Se întâmplă în România. Cazurile de agresivitate sau reacții psihologice necontrolate s-au întețit în  ultima vreme. Un județ din țara noastră a intrat în alertă maximă după ce un bărbat a sunat la 112 și a spus că are o armă și cu ea va împușca în oameni.

Se întâmplă în România. Un bărbat a sunat la 112 și amenință cu o armă, anunțând că va împușca în oameni

Alarma a fost declanșată miercuri după amiază, în municipiul Câmpulung. Alerta s-a dovedit însă a fi una falsă, apelantul la 112 fiind un bărbat cu probleme medicale, care de altfel nici nu este la prima abatere de acest gen.

Ce au comunicat reprezentanții de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş:

„Deşi persoana care a apelat la 112 nu a oferit date suplimentare privind identitatea ei, sau locaţia în care se află, acesta a fost identificat în scurt timp de către poliţiştii de ordine publică, cel în cauză nefiind la prima sesizare care nu se confirmă. Având în vedere natura aspectelor care au făcut obiectul apelului, poliţiştii au efectuat un control corporal sumar, fără ca asupra celui în cauză să fie identificată vreo armă sau alt obiect asemănător.”

Și totuși bărbatul nu a scăpat cu basma curată. El a fost amendat și suma nu este deloc de neglijat.

Bărbatul a fost amendat cu 2000 de lei.

Atenție. Din punct de vedere legal, apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau transmiterea de mesaje abuzive la numărul 113 ori la numărul 114 se sancţionează cu amendă de la 1.000 de lei la 2.000 de lei sau cu prestarea de la 100 de ore la 200 de ore în folosul comunităţii.

Totodată, alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie este sancţionată cu amendă de la 2.000 de lei la 4.000 de lei sau cu prestarea de la 200 de ore la 400 de ore în folosul comunităţii. Pentru săvârşirea din nou a contravenţiei, în interval de un an, de la sancţiune, se aplică amenzi duble, potrivit Agerpres.