Economic

Se vor suplimenta bugetele pentru ministere! Guvernul a emis o hotărâre

logo Guvernul României
Sursă foto: Capital.ro

Executivului a informat că a fost aprobată o hotărâre suplimentarea bugetelor. Majorarea se va face prin alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului. Prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Justiţiei.

Bugetul Ministerului Justiţiei a fost suplimentat cu suma de 45 milioane lei credite bugetare şi de angajament. Această mișcare asigură pentru ultimul trimestru al anului fondurile necesare pentru acordarea ajutorului public judiciar prin care statul asigură accesul la justiţie al persoanelor care nu pot face faţă cheltuielilor unui proces, potrivit Agerpres.

Hotătârea prevede și o altă suplimentare a bugetului ministerului cu suma de 36,5 milioane lei credite bugetare şi de angajament. Banii sunt din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, pentru asigurarea cheltuielilor necesare până la sfârşitul anului pentru organizarea şi funcţionarea instanţelor judecătoreşti şi a celorlalte instituţii subordonate (plata chiriilor şi a utilităţilor, achiziţii de materiale şi aparatură, servicii de mentenanţă etc).