Info Actual > Politică > Sectorul 1, în stare de alertă! Prefectul Capitalei anunță când s-ar putea lua DECIZIA
Politică

Sectorul 1, în stare de alertă! Prefectul Capitalei anunță când s-ar putea lua DECIZIA

Sectorul 1, în stare de alertă! Prefectul Capitalei anunță când s-ar putea lua DECIZIA

Sectorul 1, în stare de alertă! Prefectul Capitalei anunță când s-ar putea lua DECIZIA. Alin Stoica a oferit noi precizări în scandalul gunoaielor.

În momentul în care a fost întrebat dacă se va ajunge la instituirea stării de alertă în Sectorul 1, aşa cum îşi doreşte Clotilde Armand, prefectul Alin Stoica a spus că sunt mai multe variabile de luat în calcul.

“Nu ştiu să dau acest răspuns acum. Aştept să discut cu toţi cei implicaţi, inclusiv cu reprezentanţii Gărzii de Mediu. Voi avea o întâlnire azi cu cei de la Mediu, aştept să mă întâlnesc şi cu cei de la DSP”, a spus Alin Stoica.

După ce i s-a spus că întâlniri de genul s-au mai fost, însă situația este aceeași în Sectorul 1, Alin Stoica a replicat.

“Nu este aceeaşi situaţie. Acum o lună era vorba de deşeurile menajere, produse de populaţie. Acestea sunt preluate şi duse mai departe acum. Soluţia cu plata directă a sortatorilor funcţionează. Acum este vorba de deşeuri necontrolate, acelea care provin din indisciplina cetăţenilor. Asta trebuie rezolvat. Apoi, trebuie rezolvată problema dintre primărie şi prestator”, a mai spus prefectul.

Romprest poate executa silit primăria. Ce se schimbă

“Din punctul meu de vedere, situaţia nu se schimbă cu nimic. Eu nu urmăresc zona comercială dintre primărie şi prestator, asta ţine de justiţie. Ce mă interesează pe mine este ca cetăţenii să fie în siguranţă în Sectorul 1, să nu fie afectaţi”, a mai declarat Alin Stoica la Antena 3. Acesta a menţionat că a discutat cu Clotilde Armand şi joi dimineaţă, 22 iulie, dar că nu poate face declaraţii cu privire la această discuţie.

Când se decide dacă se aprobă starea de alertă

“Pe durata stării de alertă s-ar putea lua măsuri punctuale care să rezolve problema gunoiului, dar nu înseamnă rezolvarea problemei de fond. În momentul ăsta e prematur să spunem dacă se va aproba. Mai pe seară, după ce voi discuta cu toate părţile implicate, Instituţia Prefectului va decide dacă se va aprobă sau nu starea de alertă”, a concluzionat Alin Stoica.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Sectorului 1 cere Prefecturii Municipiului București să declare starea de alertă pe o perioadă de 30 de zile, din cauza situației sanitare cauzată de necolectarea gunoiului de către Compania Romprest Service SA, se arată într-un comunicat oficial al Primăriei Sectorului 1.