Info Actual > Politică > Ședința PNL! Rareș Bogdan: Moldovan nu a fost bună
Politică

Ședința PNL! Rareș Bogdan: Moldovan nu a fost bună

Ședința PNL! Rareș Bogdan: Moldovan nu a fost bună

În cadrul ședinței PNL de astăzi, premierul României, Florin Cîțu, ar fi avut un schimb de replici cu Rareș Bogdan și Ludovic Orban.

Florin Cîțu: Eu am tot spus, miniştrii sunt evaluaţi. Eu nu am luat o decizie peste noapte. Am tot amânat şi am analizat. Noi trebuie să ne concentrăm pe mesaje despre buna guvernare. Nu intrăm în jocurile USR PLUS. Nu poţi să faci asemenea declaraţii şi apoi să vii la şedinţa de guvern. Vă asigur că, data viitoare când un ministru va ataca un alt ministru sau prim-ministru, va pleca acasă. Nu poţi să fii şi la putere şi în opoziţie şi să îţi ataci premierul. Ei trăiesc din conflicte.

În cazul Drulă, dacă data viitoare se mai întâmplă, iau imediat o decizie, fără să mai întreb pe nimeni. Nu poţi să faci asemenea declaraţii, apoi să vii la şedinţa de Guvern. Guvernul are un singur premier. Nu există miniştri evaluaţi de USR, PNL, UDMR, ci de premier. Vlad Voiculescu a administrat prost ministerul, nu au fost făcute nici măcar bugete.

Moldovan nu a fost bună

Rareș Bogdan: Moldovan nu a fost bună ca secretar de stat. Acum, ce fac? O pun ministru? Nu vrem să ne implicăm, dar Moldovan nu a fost bună.

Ludovic Orban: Premierul face evaluări pentru toată lumea, indiferent de partid. Guvernul a fost făcut zdrenţe din cauza lui Vlad Voiculescu, a fost o catastrofă de management, iar premierul nu se poate schimba când un partiduleţ are mofturi.

Florin Cîțu: Varianta unui guvern minoritar este exclusă. Un guvern minoritar nu poate duce România înainte.

Rareş Bogdan: Nu se pune problema ca Florin Cîțu să plece. Voi propune şi un vot de susţinere pentru Cîțu. Politicile reformatoare vrem să le vedem cu toţii, legat de coaliţia USR de a face reforma promisă. Drulă este un ministru bun. Uneori, îşi uită ranga în mână. Nu putem să impunem premierului să nu schimbe un ministru. Asta este Constituţia! Nu ne-am întâlnit cu preşedintele. Singurii care s-au întâlnit au fost Barna şi Cîțu. Este normal să se întâlnească, potrivit DCnews.