Actual

Șeful Agenției Naționale de Transplant, folosit în false campanii pentru medicamente

Șeful Agenției Naționale de Transplant, folosit în false campanii pentru medicamente
facebook
Situație inedită. Directorul Agenției Naționale de Transplant, dr. Radu Zamfir, a fost folosit de escroci în mediul online pentru a vinde diverse medicamente și suplimente alimentare.
Prin funcția deținută, de șef al ANT, structurile Serviciului Român de Informații (SRI) ar fi trebuit să fie mai active în combaterea acestor derapaje, însă se pare că reclamele circulă nestingherite pe rețelele sociale.
Situația a fost dezvăluită chiar de dr. Zamfir, care și-a atenționat prietenii din mediul online că îi este folosită imaginea într-un mod ilegal.

Dau dovadă de inconștiență

„Sper că Sărbătorile Pascale au trecut cu bine pentru dumneavoastră. Îmi pare rău că, din lipsă de timp, răspund uneori cu întârziere la mesajele primite. De asemenea, aș dori să vă informez că au apărut anunțuri și false declarații care nu îmi aparțin, referitoare la folosirea unor medicamente în domenii neacoperite de aria mea de expertiză. Cei care s-au folosit de poze cu subsemnatul, pentru a vă convinge să cumpărați diverse remedii îndoielnice, dau dovadă de inconștiență și reprezintă un pericol pentru sănătatea dumneavoastră.
Toate cele bune!”, a transmis dr. Radu Zamfir.
Anual, zeci de mii de români -sau poate chiar mai mult- pică în plasa escrocilor din mediul online. Victimele sunt adesea persoanele în vârstă care, atunci când văd că anumite produsele sunt recomandate de personalități, capătă încredere și le achiziționează.

O femeie din Iași a ajuns la spital după ce și-a administrat, fără a consulta medicul, suplimente alimentare pentru combaterea cârceilor

În vârstă de 78 de ani, femeia lua mai multe tratamente pentru bolile cronice de care suferea, iar acestea, combinate cu un supliment anti-cârcei, au dus la apariția de efecte secundare.
Pacienta nu își mai putea mișca mâinile și picioarele și a ajuns la spitalul „Sf. Spiridon” din Iași, fiind adusă de familie. Pe lângă faptul că nu își putea mișca membrele, ea avea și pulsul foarte mic. Medicii au stabilit că suferea de hiperpotasemie – o concentrație de potasiu foarte mare în sânge, care îi putea pune viața în pericol.