Actual

Şeful ANRE şi-a luat expertă în energie. Are 24 de ani, multă energie şi un salariu de 3.000 de euro

Şeful ANRE şi-a luat expertă în energie. Are 24 de ani, multă energie şi un salariu de 3.000 de euro

Preşedintele ANRE, Dumitru Chiriţă, pus de PSD în funcție, şi-a angajat o nouă asistentă, după aceeaşi formulă: tânără şi cu un cont de instagram foarte bogat în fotografii provocatoare din piscinele extravagante din Dubai sau plajele scumpe din Grecia. Această angajare a picat la fix, tocmai când premierul Nicolae Ciucă a anunţat că angajările la stat se opresc pentru o perioadă de timp.

 Şeful ANRE şi-a luat experta în energie. Are 24 de ani şi un salariu de 3.000 de euro

Autoritatea Națională pentru Reglementare în domeniul Energiei îi oferă 3.000 de euro lunar, spun jurnaliștii de la G4Media, pentru a-l asista pe președintele Dumitru Chiriță. La doar 24 de ani ai săi, Alexandra Dinulescu se poate lăuda de acum încolo cum ajunge în vacanțe luxoase pe banii românilor.

Deja face asta de ceva vreme și părea că nu mai are timp să învețe în timpul în care posta fotografii provocatoare din piscinele și de pe plajele din Dubai sau din Grecia. Această nu are un CV public și nici nu apar declarațiile sale de avere și de interese pe site-ul ANRE.

Alexandra Dinulescu a terminat în 2021 Facultatea de Drept din cadrul Universității București, și a început un master în cadrul unui colegiu de drept european și international al afacerilor, ce ține de Universitatea Paris 1.

Nici Alexandra Dinulescu și nici președintele ANRE, Dumitru Chiriță, nu au răspuns la întrebările adresate de G4Media în legătură cu competențele și experiența relevantă în domeniul energiei ale noii angajate ANRE. În plină criză energetică este interesant de știut ce viziune are ministrul și consiliera sa pentru a le fi mai bine românilor.

Alexandra Dinulescu a postat de-a lungul timpului pe conturile sale de Facebook și Instagram mai multe fotografii în ipostaze provocatoare.

Dumitru Chiriţă, salariu de 10.000 de euro lunar

Aşa cum se ştie, în plin scandal al facturilor la energie, Dumitru Chiriţă, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), a plecat în concediu în luna ianuarie a anului curent.

Versiunea oficială este că preşedintele se afla în concediu din motive medicale. Mai multe surse au declarat, însă, pentru cursdeguvernare.ro, că Dumitru Chiriţă a plecat în vacanţă în Republica Dominicană.

Nici salariul preşedintelui ANRE nu este unul deloc de neglijat. În 2021, Dumitru Chiriță, șeful ANRE, a avut venituri în valoare de 710.500 de lei. Cu un an în urmă, fostul deputat PSD a avut venituri de 707.000 lei. Într-un an, leafa acestuia a crescut cu aproximativ 1.000 de lei. Acești bani reprezintă salariul luat în mână, nu înainte de plata taxelor.

Mandatul de președinte ANRE a lui Chiriță expiră în luna octombrie a acestui an. Probabil că atunci va pleca și consiliera.