Actual Sănătate

Serviciul național de sănătate englez a anulat 158.000 de operații din motive non-clinice

Serviciul național de sănătate englez a anulat 158.000 de operații din motive non-clinice
Angliamea.ro

Peste 30.000 de operații au fost anulate în Marea Britanie în ultimul an din cauza lipsei de personal.

Serviciul național de sănătate englez a anulat 158.000 de operații din motive non-clinice

Potrivit datelor actualizate, cel puțin 10.000 dintre operațiile anulate au fost catalogate ca fiind urgente, în timp ce alte 2.500 au fost pentru pacienții cu cancer.

Lipsa de personal a fost cel mai frecvent motiv de anulare a operațiilor, reprezentând peste 20% din cele anulate din motive non-clinice.

În total, 158.000 de operații au fost anulate din motive non-clinice din cauza lipsei de paturi, 5.700 din cauza unei defecțiuni a echipamentului, 12.600 din cauza unor erori administrative, 15.500 pentru că listele de operații au fost depășite, 9.500 pentru că un caz de urgență a avut prioritate și 250 din cauza vremii nefavorabile.

Numărul de posturi vacante a atins un nivel record de aproape 10 %, cu peste 133 000 de posturi echivalente cu normă întreagă (ENI) neocupate.

Absenteismul personalului din cadrul NHS Trust’s din Anglia a agravat problema, cu peste 54.000 de absențe pe caz de boală în prima săptămână din decembrie.

Având în vedere că mai multe virusuri sunt în curs de răspândire, condițiile meteorologice nefavorabile și grevele planificate, se așteaptă ca situația să se înrăutățească considerabil.

În același context, conform cifrelor obținute de Partidul Laburist și publicate luni, 12 decembrie 2022, au fost plătite ture de peste 5.200 de lire sterline medicilor pentru a acoperi o singură tură. Acest lucru se întâmplă la un trust de sănătate din nordul țării, care se luptă să își echilibreze conturile în timp ce încearcă să facă față cererii.

Cifrele oficiale au fost solicitate de Partidul Laburist, care a declarat că dorește să arate dificultățile de personal prin care trece NHS într-un moment în care sindicatul asistentelor medicale și guvernul sunt în conflict.

Potrivit Partidului Laburist, trusturile NHS cheltuiesc anual miliarde de dolari pe personalul de agenție, în timp ce se luptă să atragă personal. Ei adaugă că problema este atât de gravă încât, în medie, NHS Trust plătește medicilor peste 2.000 de lire sterline pe tură după program, în timp ce unul din trei plătește peste 3.000 de lire sterline.

Într-un interviu pentru Sky News, un purtător de cuvânt al conservatorilor, la rândul lui, a declarat: „Am recrutat un număr record de medici și asistente medicale pentru a susține NHS-ul nostru – cu aproape 4.000 de medici și peste 9.000 de asistente medicale în plus față de septembrie 2021”.

Notă redacție: Informațiile din acest articol nu înlocuiesc sfaturile unui medic și nici alte tratamente recomandate de specialiști!